MALI, ALI SVJETSKI

Ljestvica najboljih plaža na svijetu za nudiste: Hrvatski biser na prvom mjestu!

Rezervat Lokrum
 
 Tonci Plazibat/Cropix
Plaža na Lokrumu dobila je visoke ocjene zbog ugodne temperature zraka i vode te pristupačne cijene okolnoj smještaja.

Plaža na hrvatskom otoku Lokrumu zauzela je prvo mjesto na listi na kojoj je popisano stotinu besplatnih nudističkih plaža i kupališta, prenosi Daily Mail.

Plaža na Lokrumu, malenom otoku koji se nalazi u dubrovačkom akvatoriju, proglašena je najboljom nudističkom destinacijom na svijetu.

Na drugome se je mjestu našla popularna gay plaža Spiaggia Della Lecciona sa sjeverozapada Italije, a na trećem plaža Maslin Beach, koja je poznata po svojim stijenama, a smještena je u gradu Adelaideu u južnoj Australiji.

Neki od kriterija po kojima je lista sastavljena su bili kvaliteta plaže, sigurnost, klima te cijena smještaja u blizini.

Plaža na Lokrumu dobila je visoke ocjene zbog ugodne temperature zraka i vode te pristupačne cijene okolnoj smještaja.

Ovu sveobuhvatnu listu sastavio je My Dating Adviser koji otok Lokrum opisuje kao ¨mjesto gdje se može uživati u besprijekorno lijepom ambijentu, čistoj vodi te lokrumskom rezervatu¨.

Naime, Lokrum je 1976. godine zaštićen kao Posebni rezervat šumske vegetacije. Na njemu se mogu, prije svega, pronaći šume česvine i crnog jasena, no na Lokrumu raste čak četristotinjak vrsta biljaka iz raznih dijelova svijeta.

image
Rezervat Lokrum
Tonci Plazibat/Cropix


Talijanska plaža, koja se je plasirala na visoko drugo mjesto na listi, jedina je preostala besplatna plaža u Toskani, a od 70-ih je godina prošlog stoljeća poznata kao popularna gay plaža.

Trećeplasirana australska plaža bila je prva australska službena nudistička plaža.

U top 5 nudističkih plaža i kupališta našle su se još dvije europske destinacije: Englisher Garten (Engleski vrt) iz Münchena te plaža s Ilha de Barreta (otok Barreta) iz Fara u Portugalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:09