ZOVU JE JAHTA S KARAKTEROM

Luksuzna 62-metarska jahta uplovila u Gruž, njezin dizajner objasnio zašto plijeni poglede gdje god dođe

Jahta Voice
 Crn & Giovanni Malgarini
Izgrađena je 2020. u brodogradilištu CRN u Anconi po naputcima vlasnika koji je preuzeo prošlog ljeta ljeta, može primiti 12 gostiju

Šezdeset dva metra dugačka luksuzna jahta "Voice" u utorak je iz crnogorskog grada Tivta uplovila u Luku Gruž u Dubrovniku, piše Dubrovački vjesnik.

Izgrađena je 2020. u brodogradilištu CRN u Anconi po naputcima vlasnika koji je preuzeo prošlog ljeta, može primiti 12 gostiju, a dizajnirao je svjetski poznati talijanski studio za navalnu arhitekturu Nuvolari Lenard.

image
Jahta "Voice" u gruškoj luci
Božo Radić/Cropix
image
Jahta "Voice" u gruškoj luci
Božo Radić/Cropix

Dizajner jahte Carl Nuvolari rekao je u razgovoru za Yachts Croatia da je njegov studio htio napraviti jahtu "snažnog karaktera".

- Najupečatljiviji detalj dizajna su izduljene linije koje se pretaču jedne u druge bez vidljivog spoja. Ograda palube spušta se u neprekinutom potezu od pramca do krme, a kao i na svim jahtama kojima smo kroz godine podarili taj element, naš svojevrsni zaštitni znak, i na Voice to stvara dojam fluidnosti i naglašava duljinu. Voice je vrlo otmjena i krase je linije koje naznačuju njezinu brzinu, ali istodobno ima prostran, svijetli interijer poput doma - rekao je Nuvolari za Yachts Croatia.

image
Jahta "Voice"
CRN & Giovanni Malgarini
image
Jahta Voice
Crn & Giovanni Malgarini

Nuvolari drži da je jedinstven dio jahte "njezin karakter", odnosno spoj "ekstremne čistoće linija s odbacivanjem svega nepotrebnog".

- To se najbolje vidi na njezinoj širokoj, prostranoj palubi s koje je uklonjen svaki suvišni element. Jedan od zanimljivih detalja je i pogled iz panoramskog salona na pramcu gornje palube, koji je namijenjen isključivo vlasniku. Taj je salon jedinstven jer nudi apsolutnu privatnost, ali je i savršen za druženje - rekao je dizajner te dodao da je "Voice", kao i svaka druga jahta na kojoj smo surađivali s CRN-om, izrađena savršeno do posljednjeg detalja.

Nuvolari kaže da su rukohvati od nehrđajućeg čelika prava "remek-djela".

Dizajner je konstatirao da nijedan dio "Voicea" nije izrađen ni serijski, ni bez savjetovanja s vlasnikom.

- Vlasnik je vrlo odlučna osoba koja zna što želi, a na nas i CRN je prenio svoju jasnu viziju i entuzijazam. Želio je jahtu koja će odraziti njegov karakter i stil, ali i biti zanimljiva općenito. Vlasnici custom jahti više od svega žele da njihova jahta bude samo njihova, da ih predstavlja, da bude jedinstvena poput njih. To smo i ovaj puta postigli, u suradnji s CRN-om, i stvorili jedinstvenu jahtu moćne osobnosti, na kojoj su svi elementi u savršenom skladu - pojasnio je Nuvolari.

image
Jahta Voice
Crn & Giovanni Malgarini
image
Jahta Voice
Crn & Giovanni Malgarini
image
Jahta Voice
Crn & Giovanni Malgarini

Dizajner je otkrio da je tamne boje jahte odabrao sam vlasnik, koji je želio da "Voice" bude iste boje kao njegovi najdraži automobili.

- Trup je tamnosiv poput kvarca, nadgrađe srebrno s mat finišem, a detalji crni. Ovisno o vrsti, količini i kutu upada svjetlosti, boje se mijenjaju i dojam je fantastičan - rekao je Nuvolari.

Nuvolari kaže da je talijanska tradicija brodogradnje odigrala ključnu ulogu u oblikovanju "Voicea".

- Ponosni smo što CRN ima stručnjake za svaki dio procesa – majstore brodograditelje, zavarivače, mehaničare, električare, proizvodne mehaničare, mehaničare zadužene za instrumente, stolare, tesare, malere, stručnjake za rad u gipsu i mramoru, tapetare, dekoratere – svi oni svojim znanjem i vještinama doprinose izgradnji svake naše custom superjahte. CRN ima vlastiti odjel za izradu namještaja, to je kuća Zago u vlasništvu grupe Ferretti, koja dulje od pola stoljeća izrađuje vrhunske drvene elemente. Ovi vješti radnici su naša specijalistička tajna, a njihov doprinos svakoj custom jahti odražen je u savršenstvu svakog detalja. CRN surađuje i s nizom malih i srednjih tvrtki, a sve to je temelj našeg dugogodišnjeg konstantnog uspjeha i omogućava nam da radimo na visokoj profesionalnoj razini, ali i fleksibilni - zaključio je dizajner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:09