SJAJNA PROMOCIJA

NAJČITANIJI BRITANSKI MEDIJI NAHVALILI ZAGREB 'Zaboravite tradicionalne božićne destinacije Beč i Prag, dođite u Zagreb!'

 CROPIX

Jedan od najčitanijih svjetskih portala, Daily Mail, nahvalio je hrvatski glavni grad kao obaveznu destinaciju ove zime, privlačniju čak od Beča i Praga.

‘S festivalom ledenih skulptura, limenom glazbom i golemim klizalištem, hrvatski glavni grad privlači sve više zimskih turista u nadi da će osvježiti loše ekonomsko stanje. U zemlji koja je poznatija po ljetovanjima, Zagreb se promovira kao blagdanska zemlja čuda i izaziva svoje suparnike, tradicionalne europske božićne destinacije - Beč i Prag’, piše Daily Mail.

Osim toga, u članku spominju i neke konkretne ponude te navode program Adventa u Zagrebu, posebne hotelske ponude, tematske razglede grada, niz koncerata i osvijetljene tržnice i ulice ‘gdje su kuhano vino, kobasice i krafne s cimetom veliki hit’.

Nisu zaboravili spomenuti ni da je Zagreb ove godine osvojio titulu najbolje božićne destinacije , ali i da nam je turizam izrazito važan dok izlazimo iz šestogodišnje recesije. Dodaju i da je jadranska obala prošle sezone privukla više od 13 milijuna turista što je trostruko više od populacije zemlje.

Pogledajte kako izgleda Advent u Zagrebu:

Prošle je godine božićni program u Zagrebu privukao rekordnih 56.000 posjetitelja, što je porast od 21% u odnosu na prethodnu godinu, i iz Turističke zajednice se nadaju da će ove godine opet srušiti rekord.

Ako ste propustili, u galeriji možete pogledati kako je izgledala izrada ledenih skulptura na platou Gradec u okviru Adventa na Gornjem gradu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:08