Autentično iskustvo

Neki žele samo odmor, no vaše su želje veće. Ovdje je kao nigdje drugdje u svijetu...

Podzemna avantura u kajaku

 Tomo Jeseničnik/
U Sloveniji već nekoliko godina planski razvijaju jedinstvene boutique individualizirane doživljaje

Jedinstveni doživljaji Slovenije temelje se na poštivanju održivosti i iskustvima za pojedince, a ne za mase. Možete birati između certificiranih doživljaja Slovenia Unique Experiences ili svoje želje povjeriti iskusnim vodičima i organizatorima putovanja. Uz njihovu pomoć svaki doživljaj Slovenije može postati vrlo osobno iskustvo. Slovenija je destinacija autentičnih boutique iskustava osmišljenih za male grupe i pojedince. Očekujte dobre priče, neobične doživljaje i vrhunsku gastronomiju. Stanovnici Slovenije, koji se odlikuju gostoljubivošću i znanjem jezika, svojim gostima nude stil života kakav i sami žive – u kontaktu s prirodom, uz poštovanje lokalnog i osjećaj za održivost.

image

Velenje underground

Aljoša Videtič/

Osobno usred grada

Kako započeti dan u prijestolnici? Nađimo se na placu! Počastite se boutique doručkom na Plečnikovoj tržnici ili dopustite Majstoru Plečniku da vas povede stazom svoje kreacije. U Velenju nemojte propustiti avanturu u rudničkim rovovima. Velenja Underground nudi vam gastronomsku avanturu čak 160 m pod zemljom, a možete istražiti Tajne potopljenih sela ili Odletjeti u kožaru Europe. U Mariboru krenite na Rock‘n‘Roll okusa, a u Gornjoj Radgoni budite Untouched by light i kušajte prvi pjenušac na svijetu proizveden u potpunom mraku. Dan završite na Putu piva i slobode ili učeći o Sedam veličanstvenih.

image

Vintage Gourmet Tour

Mitja Kobal/

U doticaju s prirodom

Krenite stazama velikih zvijeri u kočevskim šumama i uz pratnju vodiča upoznajte Medvjeda u njegovom staništu. Kako biste otkrili život triju rijeka, prihvatite trodnevni ribolovni izazov Fish & Fly Trio i uživajte u mušičarenju i letovima helikopterom. Dovezite se oldtimerima među maslinike i na Vintage Gourmet Touru doživite kako je to biti uljar u Istri. U šetnji prirodom možete se prepustiti Melodiji šume ili naučiti sve o gljivama kod Dr. Fungi: "Idemo po gljive!" i pritom pronaći svoj unutarnji mir.

image

Zvuči kao da su praznici

Uroš Abram/

Inspiracija na ladanju

Okolica slovenskih gradova krije posebne priče. Priuštite si Spavanje na sjeniku. Uživate li u finom zrelom mesu, odaberite Meet Meat & Eat i upoznajte priču Od buče do ulja. Kad vas iznenade stari običaji na drugom kraju Slovenije, sami sebi recite Zvuči kao da su praznici! U planinama možete otići na Pohod sa soljenjem ovaca iznad kuće Češka koča ili Doživjeti Veliku planinu, uz more posjetiti Mediteransku kuharsku radionicu pripreme ribe s Irenom Fondom ili provesti Nezaboravan dan u ribljem vrtu Fonda.

image

Tragovima Luke Čeče

Arhiv Postojnska Jama. D. D./

S iskusnima do tajne

Jeste li za malo adrenalina? Možete krenuti Adrenalinskim brdsko-biciklističkim spustom Črna Luknja (Crna rupa). Onda idite sa speleolozima Putevima prvih istraživača špilja do skrovitih predjela Postojnske jame gdje ćete sresti čovječju ribicu i upoznati život krškog podzemlja ili se otisnuti u Tajne prostore Hotela Jama. U pratnji vodiča zaveslajte kroz rovove 700 metara ispod površine zemlje. Doživite avanturu s kajakom u podzemlju Pece.

image

Unique experiences

Oznakom kvalitete Slovenia Unique Experiences označeni su samo oni doživljaji koji su izrazito lokalni i autentični, uvijek iskustveni i boutique te u skladu s načelima održivosti. Iskustva ocjenjuje i preporučuje Slovenska turistička organizacija. Izbor najkvalitetnijih doživljaja, koji nose oznaku Slovenia Unique Experiences, stalno se ažurira. Očekujte sljedeća iznenađujuća iskustva.

Više informacija: https://www.slovenia.info/edinstvena-dozivetja-slovenije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 16:24