Važni projekti

Neotkriveno područje između Panonije i Jadrana

Expano

Za sve ljubitelje malo luksuznijeg kampiranja prikladan je posjet Glamping Kolpa Resortu na posjedu nekadašnjeg dvorca Krasinec

Slovenska turistička ponuda u pograničnim područjima bogatija je i zbog projekata koje sufinancira Europska unija iz kohezijskih fondova. Sadržaj je nastao u suradnji s Ministarstvom za koheziju i regionalni razvoj Republike Slovenije.

Vrata Pomurja

Paviljon Expano tik uz Soboško jezero poziva vas u čaroban svijet Pomurja. U paviljonu je postavljena izložba koja uz pomoć inovativne tehnologije prikazuje turističku ponudu Pomurja i njegove prirodne ljepote. U njihovim "neurotermama" možete mislima pomicati termalnu vodu, a nude čak i letove balonom. Posjetiteljima je na raspolaganju turističko-informativni centar.

Plodna kozjanska brda s novom ponudom

Izlet plodnim kozjanskim brežuljcima možete iskoristiti za posjet Virštanju u Kozjanskom parku, gdje ljubitelje boutique turizma čeka obnovljeno imanje Banovina. Ondje je zaživio Centar za promicanje vina, kulture i turizma s modernim enomatom. Obsotelje (područje uz Sutlu) i Kozjansko možete istražiti i biciklom. Kao jedan od najodrživijih oblika prijevoza, biciklizam postaje sve popularniji zahvaljujući sustavu najma bicikala koji su nedavno uveli Podčetrtek i Rogaška Slatina.

Udobnost glampinga u prekrasnoj Beloj krajini

U idiličnom krajoliku uz rijeku Kupu možete provesti nezaboravan odmor. Za sve ljubitelje malo luksuznijeg kampiranja prikladan je posjet Glamping Kolpa Resortu na posjedu nekadašnjeg dvorca Krasinec.

image

Glamping Kolpa Resort

Moći ćete uživati ​​u raznim sportskim aktivnostima, a među stvarima koje možete raditi ističe se promatranje medvjeda uz iskusnog vodiča. Europska kohezijska politika glavna je investicijska politika Europske unije, koja je pomogla u realizaciji više od 10.000 projekata u Sloveniji, važnih za brži razvoj zemlje.

Transverzala kulinarskih užitaka

Područje od Prekmurja do Istre bogato je kulturnim i prirodnim spomenicima. Zahvaljujući Interreg projektu Uživam u tradiciji uspostavljena je kulinarska transverzala od Panonije do Jadrana. Na popis mjesta koja morate posjetiti dodajte zidanu kuću na Trškoj gori, Botanički vrt i Muzej grada Ljubljane, Trubarjevu domačiju na Rašici, Lončarsko selo Filovci, park prirode Žumberak-Samoborsko gorje, jezgru sela Prezida, staru gradsku jezgru Vrsara i muzeje Krapine.

Programi Interreg potiču gospodarski i društveni razvoj u pograničnim područjima.

image

Turistička zajednica

image

Europska unija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 16:25