NESREĆA U VENECIJI

‘Nije vam ovo Disneyland‘: Neposlušni turisti usred vožnje prevrnuli se u gondoli i postali hit na internetu

Turisti pali s gondole u kanal

 Twitter
Gondolijer, koji je pokušavao izvesti zahtjevan manevar i gondolom proći ispod mosta u blizini Trga svetog Marka, također je završio u vodi

Grupa turista završila je u kanalu u Veneciji kada se gondola u kojoj su se vozili prevrnula jer nisu poslušali gondolijerove upute da prestanu snimati selfije i mirno sjednu.

Gondolijer, koji je pokušavao izvesti zahtjevan manevar i gondolom proći ispod mosta u blizini Trga svetog Marka, također je završio u vodi nakon čega je počeo spašavati svoje putnike, piše Guardian.

Prema pisanju lokalnih medija, grupa turista iz Kine hodala je po gondoli i snimala selfije kada se dogodio incident, koji je snimljen i ubrzo postao viralan na internetu.

Manevar gondolijera ispod mosta zahtijevao je maksimalnu ravnotežu težine na brodu, ali su putnici navodno ignorirali njegove naredbe da sjednu i umjesto toga nastavili stajati i fotografirati te su svojim ponašanjem prevrnuli čamac.

Objava na Instagram stranici Venezia Non è Disneyland (Venecija nije Disneyland), koju su otvorili mladi Venecijanci kako bi bilježili nesreće turista u gradu, kaže da su turisti spašeni, a osušiti i sabrati su se mogli u obližnjem kazalištu La Fenice.

Godine 2020., udruga venecijanskih gondolijera smanjila je kapacitet svojih plovila, kazavši da je to nužno jer sve više turista ima prekomjernu težinu.

Ograničenje na ‘gondoli da nolo‘, koja nudi klasični obilazak gradskih kanala, smanjeno je sa šest na pet osoba, dok je na ‘gondoli da parada‘, čamcima kojima se uglavnom plovi Canalom Grande, broj putnika smanjen s 14 na 12 .

‘Istina je da su u zadnjih 10 ili 15 godina turisti malo teži‘, rekao je Andrea Balbi, predsjednik udruge venecijanskih gondolijera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 04:33