Bogat doživljaj

Omiš je destinacija koja spaja avanturu, gastronomiju i kulturu, nudi ponešto za svačiji ukus

Omiš

Mjesto je bogato događanjima, poput Festivala dalmatinskih klapa, ribarskih i gusarskih večeri, sportskih događanja...

Omiš je grad koji nudi nevjerojatnu raznolikost i suprotnosti na tako malom prostoru. Na području Omiša nalazi se zaštićeni krajolik kanjona rijeke Cetine, okružen je visokim planinskim lancima Mosora i Dinare koji se spuštaju sve do kristalno čistog mora Omiške rivijere. Osim pješčanih i šljunčanih plaža, posjetitelji mogu istražiti uvalu Vruja i slavna sela omiškog zaobalja koja čuvaju duh starih vremena.

Ovo mjesto nudi bogat kulturni doživljaj, odmor na plaži, izlete i šetnje, ali je i idealna destinacija za ljubitelje aktivnog odmora. Za one hrabre, tu je zipline - najspektakularniji način da iskusite kanjon rijeke Cetine. Tematske staze, hiking i treking omogućuju istraživanje najviših vrhova okolnih planina, utvrda i prekrasnih vidikovaca. Slobodno penjanje nudi fantastične poglede na crvene krovove staroga grada, dalmatinske otoke i kanjon Cetine. Za ljubitelje adrenalina, tu je rafting, kayaking i canyoning.

image

Kayaking

Gastronomija seže duboko u burnu povijest, nudeći jela s gradela, jela ispod peke, dobro vino, riječnu i morsku ribu te maslinovo ulje. Omiš je poznat i po gastro specijalitetima poput poljičkog soparnika.

Osim toga, grad je destinacija bogata događanjima, poput Festivala dalmatinskih klapa, ribarskih i gusarskih večeri, večeri soparnika i sportskih manifestacija poput Dalmacija ultra trail, Omiškog plivačkog maratona i Omiškog polumaratona.

image

Pogled na more

Smještaj u Omišu nudi širok izbor, od privatnog koji prevladava do hotela u centru grada ili tik uz more, kampova u centru ili na rivijeri, te atraktivnog smještaja u autentičnom okruženju zaleđa ili kućama i apartmanima s neodoljivim pogledom na more duž Omiške rivijere. Omiš nudi ponešto za svačiji ukus, spajajući avanturu, gastronomiju i kulturu na jedinstven način. www.visitomis.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:04