SPEKTAKL NA NEBU

Pilot putničkog aviona usred leta izveo okret od 360 stupnjeva, razlog sve oduševio: ‘Spektakularno!‘

Polarna svjetlost na letu Reykjavik - Manchester

 Flightradar24, Twitter/Adam Groves
Veliko hvala pilotu easyJeta leta EZY1806 iz Reykjavika za Manchester, napisao je Adam Groves

Putnici easyJeta na letu Reykjavik - Manchester imali su rijetku priliku vidjeti spektakularnu pojavu na nebu, a samo zahvaljujući pilotima koji su odlučili napraviti krug na polovici leta, u želji da svim putnicima priušte nevjerojatan prizor.

Platforma Flightradar24, koja prikazuje podatke o praćenju zrakoplova u realnom vremenu, u utorak je objavila zanimljivu putanju leta easyJeta.

Prikazuje putanju od Islanda do Velike Britanije iznad Sjevernog mora, otprilike na polovici puta koji traje dva sata i 40 minuta.

Ubrzo se pokazalo da je neuobičajen zaokret učinjen kako bi svaki putnik mogao vidjeti auroru borealis.

- Razlog je vjerojatno bio taj da se omogući putnicima na obje strane zrakoplova da vide polarnu svjetlost, napisali su na Twitteru iz Flightradara24.

Neki putnici koji su imali sreći biti na tom letu podijelili su na društvenim mrežama fotografije viđenog.

Adam Groves iz Velike Britanije zahvalio je pilotima na lijepoj gesti.

- Veliko hvala pilotu easyJeta leta EZY1806 iz Reykjavika za Manchester koji je napravio zaokret od 360 stupnjeva kako bi svim putnicima omogućio da vide polarnu svjetlost, napisao je Groves dodajući da su pilotu prigušili svjetla u kabini kako bi putnici još bolje uživali u prizoru.

Jedan je putnik napisao kako je njegova potraga za aurorom borealis na Islandu završila neuspješno, ali da je easyJet to sve nadoknadio.

- Zapanjujuće, tvitao je Iain Goodwin.

Putnik koji je letio iz Islanda za Škotsku napisao je da je i njegov zrakoplov napravio zaokret za 360 stupnjeva kako bi svi vidjeli polarnu svjetlost.

- Imali smo sreću što smo bili na letu easyJeta za Edinburgh iz Keflavika na Islandu. Pilot je naravio lijep zaokret samo za nas,

Polarna svjetlost je svjetlosna pojava u visokim slojevima Zemljine atmosfere u obliku lukova, korona, pruga, zavjesa i raspršenih (difuznih) svijetlih ploha. U nedjelju je, prema podacima Kg indeksa, bila jaka geomagnetska oluja, koja auroru borealis čini vidljivijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:50