Nacionalni park

Plitvička jezera, zelena cjelogodišnja destinacija za odmor koji se pamti

Plitvička jezera

 Jaka Ivančič/
Od nekadašnje usputne stanice prema moru, Plitvička jezera postala su hit mjesto za obiteljski odmor, avanturističke ture i teambuildinge

Smještena u šumskoj oazi gorske Hrvatske, Plitvička jezera jedno su od onih očaravajućih mjesta koja se nerijetko nalaze u vrhu najljepših europskih i svjetskih top destinacija za posjetiti. Fascinantan je to spoj šume i vode u kojem 16 smaragdnih jezera stvara bezbroj slapova uz bogata staništa flore i faune. Ovi prizori svjetsko su blago pod zaštitom UNESCO-a od 1979. koje oduševljava milijune posjetitelja te koje uprava Nacionalnog parka Plitvička jezera već 75 godina nastoji trajno očuvati za buduće generacije. Od nekadašnje usputne stanice prema moru, Plitvička jezera postala su cjelogodišnja destinacija u koju obitelji dolaze na odmor, pustolovi na avanturističke ture, a poslovnjaci na teambuildinge i kongrese. U srcu Parka nalazi se hotel Jezero koji sa svoje 224 smještajne jedinice, wellness sadržajima, kongresnom dvoranom, salama za sastanke i restoranima s lokalnom ponudom nudi besprijekoran odmor svega 5 minuta hoda od najvećeg plitvičkog jezera Kozjak.

image

plitvička jezera

Lucija I Rade Jug/
image

Hotel Jezero

Arhiva Nppj/
image

plitvice janjeći kotlet

Hrvoje Serdar/

Kampovi Korana i Borje udaljeni su svega 10 do 15 minuta vožnje od jezerske zone, dok gastro entuzijasti mogu doživjeti lokalnu gastronomiju Lika destinacije i topli tradicionalni ambijent u restoranu Lička kuća, smještenom u blizini Ulaza 1 u nacionalni park.

Pored šetnje Parkom i planinarskim stazama, veslanja u drvenom čamcu ili snježnih sportova u obližnjem naselju Mukinje, okolica Parka nudi pregršt dodatnih sadržaja koji se mogu istražiti na aplikaciji nacionalnog parka #PlitviceInLikaDestination.

Nacionalni park Plitvička jezera desetljećima kontinuirano uvodi odgovorne prakse u sve sfere poslovanja. Na svom putu ka održivosti, Park je u 2023. godini dobio prestižnu Green Destinations srebrnu nagradu za održivost i time postao prvi nacionalni park u Hrvatskoj s Green Destinations certifikatom.

Prelijepa priroda Plitvičkih jezera uvijek je dobar razlog za dolazak u kojem idiličan odmor zasigurno neće izostati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 10:57