OBJAVLJEN NOVI POPIS

Po prvi puta u skoro 10 godina zračna luka u Singapuru nije najbolji svjetski aerodrom

Međunarodna zračna luka Hamad
 Ozkan Bilgin/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP
Međunarodna zračna luka Hamad već se neko vrijeme nalazi na popisu najboljih aerodroma u svijetu, a ove je godine izbio na prvo mjesto

Međunarodna zračna luka Hamad u glavnom gradu Katara Dohi zasjela je na prvo mjesto popisa najboljih zračnih luka na svijetu koji svake godine objavljuje britanska konzultantska tvrtka za recenziranje i rangiranje svjetskih avioprijevoznika i zračnih luka Skytrax, javlja CNN.

Hamad se već neko vrijeme nalazi na popisu najboljih zračnih luka u svijetu, a CNN navodi da je taj aerodrom godine izbio na prvo mjesto jer je katarska vlada u njega, a i u avioprijevoznika Qatar Airways, uložila znatna sredstva.

Putnicima koji lete letovima Qatar Airwaysa, a koji presjedaju u Hamadu, nude se brojne pogodnosti koje su jamačno doprinijele da baš ta zračna luka ove godine ponese titulu najbolje u svijetu.

Primjerice, osoblje avioprijevoznika osobno će im pomoći promijeniti letove. Ako između dva leta imaju nešto više vremena, mogu besplatno razgledati grad, a ako će na vezu čekati baš jako dugo, onda će ih se smjestiti u prigodni smještaj koji uključuje i obrok.

Inače, ovo je prvi puta u gotovo deset godina da na prvom mjestu Skytraxovog popisa nije Zračna luka Changi u Singapuru, koju posjetitelji hvale zbog lakoće kojom se po njoj kreću, udobnosti i vrhunske gastro ponude.

Europske i azijske zračne luke dominiraju Skytraxovim popisom za 2021. godinu, a Japan je ponio titulu najbolje zemlje za putovanje zračnim putem. Tri japanske zračne luke našle su se među 10 najboljih - Narita i Haneda u Tokiju te Međunarodna zračna luka Kansai u Osaki.

Skytrax je svoj popis najboljih svjetskih zračnih luka formirao na temelju anketnih upitnika koje su svjetski putnici popunili u periodu između kolovoza 2020. i srpnja 2021. godine.

Popis najboljih 10 zračnih luka u svijetu izgleda ovako:

1. Međunarodna zračna luka Hamad (Doha, Katar)

2. Zračna luka Haneda (Tokio, Japan)

3. Zračna luka Changi (Singapur)

4. Međunarodna zračna luka Incheon (Incheon, Južna Koreja)

5. Zračna luka Narita (Tokio, Japan)

6. Međunarodna zračna luka München (Njemačka)

7. Zračna luka Zürich (Švicarska)

8. Zračna luka Heathrow (London, Engleska)

9. Međunarodna zračna luka Kansai (Osaka, Japan)

10. Međunarodna zračna luka Hong Kong

Skytrax je ove godine pohvalio 39 zračnih luka koje su na najbolji način implementirale epidemiološke mjere uvjetovane pandemijom koronavirusa. Istaknuto je i da je Zračna luka Fiumicino u Rimu prva u povijesti dobila "peticu" za nošenje s covidom-19.

Spomenimo i da je Haneda ponijela nagradu za najčišći aerodrom, Zračna luka Istanbul za najveći napredak iz godine u godinu, Changi za najbolje osoblje, a Incheon za najbolje osiguranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:28