RESTORAN I LOUNGE

Portus i Marea ovog će ljeta postati omiljena destinacija ljubitelja ljetnih urbanih uživanja

Za novo uređenje Portusa zaslužan je studio Mirjane Mikulec Interior Design, koji je prostoru dao ljetnu vedrinu

Čarobni dalmatinski Portus i Marea ovog će ljeta postati omiljena destinacija ljubitelja ljetnih urbanih uživanja. Smješteni u D-Marin marini Dalmacija u Sukošanu, Portus beach restaurant & Marea lounge prostiru se na više od 1000 m2 vanjskog prostora. Nova energija izvrsnog prostora odiše bjelinom i jednostavnošću.

Za novo uređenje Portusa zaslužan je studio Mirjane Mikulec Interior Design, a iz njega otkrivaju: “Kada smo prvi put došli u objekt oduševila nas je konstrukcija same zgrade u obliku postavljenog kostura te materijali koji su korišteni u izgradnji. Radi se o objektu koji se nalazi na samoj plaži. Prostorom dominiraju materijali poput betona pa smo se odlučili za stil koji će prostoru dati ljetnu vedrinu, ali isto tako biti u trendu sa svjetskim ljetnim destinacijama!”

Ovaj prostor kao da se spaja s morem. U samom uređenju vanjskog dijela korišteni su prirodni materijali. Beton i njegova bijela boja zadržani su u izvornom obliku. Iz tog razloga nova izvedba je mnogo svjetlija s detaljima jute, lana, drva, ratana i ostalih prirodnih materijala. Prostor je upotpunjen biljkama od kojih dominiraju moćne masline. Prostor će nas podsjetiti na dnevne boravke na otvorenom u kojem ćemo se odmah osjećati kao kod kuće.

Posebna je pažnja posvećena detaljima. Ljudi u sterilnim prostorima često uživaju, ali nemaju konekciju sa samim prostorom ili im često treba duže kako bi se povezali. U ovom slučaju prostorom dominira mnoštvo detalja. Okruženi smo biljkama i nekim dekoracijama koje imamo i u vlastitom domu poput side stolića, tepiha, lampi i dekica te se posjetitelj samim time brže poveže s prostorom. Ljetni jastuci složeni su modularno kao bi izgledali kao prostrane sofe.

Uz lounge Portus prostor se dalje širi u onaj restoranski naziva Marea. Drveni stolovi podsjećaju na one s otoka u zadaraskom arhipelagu. Koncept kuhinje je po principu ulova dana te svježeg povrća iz okolnih mjesta. Suradnja s domaćim OPG-ovima ovog će ljeta biti zasigurno prava dobrodošlica gostima koji će tek otkriti jedno od najljepših mjesta Dalmacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:21