PROMO

(Proljeće se) budi na Lošinju!

Šetnica Čikat
 Sandro Tariba
Iskoristite prve dane proljeća na Lošinju - provedite kvalitetno vrijeme s najmilijima, upoznajte živopisna mjesta, uživajte u prirodi i pozitivnim učincima na zdravlje

Osim prirodne aromaterapije koja započinje prvim korakom na Lošinj, brojni su razlozi zbog kojih ćete se rado vratiti na otok vitalnosti.

Bogata kulturna baština, osim u arhitekturi, traga je ostavila u običajima, pričama i legendama koje ćete najbolje upoznati obilaskom lošinjskih muzeja, a najpoznatiji eksponat je Apoksiomen – remek djelo hrvatske i svjetske kulturne baštine

Lošinj pruža brojne mogućnosti za aktivan i zdrav odmor – od istraživanja više od 200 kilometara jedinstvenih šetnica, bicikliranja na svih 7 otoka cresko-lošinjskog otočja do uspinjanja na 588 metara visok vrh Televrin – najvišu točku planine Osoršćice.

image
Sandro Tariba

Aktivni odmor

Osoršćica pruža prekrasan pogled na cijeli arhipelag, a do vrha se može krenuti iz tri pravca – Nerezina, Osora i (za najizdržljivije) mjesta Ćunskog. Na Osoršćici obavezno posjetite crkvicu sv. Nikole (Mikul). Poznata je po brojnim spiljama, a svakako su najpoznatije sv.Gaudencija te Vela Jama, dugačka i do četrdeset metara - tu su pronađeni najstariji tragovi ljudi koji su se u njoj sklanjali, tragovi stari i do 10.000 godina.

Prošećite Putom dupina, pješačkom stazom koja prolazi južnim dijelom otoka Lošinja i spaja zapadnu i istočnu obalu te usput pozdravite najpoznatije stanovnike lošinjskog arhipelaga – dupine.

Međutim, želite li poznati sve tajne otoka, prođite Šetnicom vitalnosti i upoznajte dva najveća mjesta na otoku – Veli i Mali Lošinj.

Otoci koji oduzimaju dah

Lošinj okružuju brojni manji otoci od kojih su najpoznatiji Susak – otok pijeska, Ilovik – otok cvijeća i dugovječnosti te Unije (otok bioraznolikosti). Riječ je otocima na kojima nema automobila i koji su idealni za jednodnevni izlet ili odmor kod domaćina.

Predlažemo da se do Ilovika uputite biciklom, tzv. Island Hopping, sve do najveće uvale s pješčanom plažom – Paržine.

Sve tajne otoke Suska najbolje možete upoznati u proljeće – upoznajte lokalno stanovništvo, uskočite u tradicionalnu nošnju i prošećite gornjim i donjim selom.

image
Dalibor Cvitković, direktor TZGML
Filip Bohaček

Samo privilegirani su ulovili najljepši zalazak sunca na svijetu – budite i vi među njima, posjetite otok Unije, pronađite najbolje mjesto i uživajte uz čašu omiljenog pića.

Svako mjesto otoka Lošinja je jedinstveno i drugačije u svako godišnje doba – upoznajte ih sve.

Život u skladu s prirodom

Živjeti na otoku znači živjeti u skladu s prirodom pa se i razvoj otoka temelji na energetskoj, prirodnoj i društvenoj održivosti.

Mali Lošinj već je šestu godinu zaredom uvršten u Top 100 zelenih i održivih destinacija svijeta. Želimo našim stanovnicima osigurati kvalitetan život na otoku, postavljajući čvrste temelje za buduće naraštaje i poštujući načela održivosti na svim razinama uz visoku kvalitetu usluge i zadovoljavanje potreba modernog gosta. Dođite i posjetite naš čarobni otok vitalnosti jer jedan posjet vrijedi više od tisuću fotografija! – poručio je Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:49