Raznoliki doživljaji

Radovljica - slovenski gradić slatkih užitaka i festivala čokolade u srcu Gorenjske

Radovljica će vas očarati svojom arhitekturom, muzejima i kulinarstvom

 Mankica Kranjec/
Poznata je, među ostalim, po brojnim kulturnim znamenitostima, muzejima i kulinarstvu te prirodnim ljepotama okolice

Radovljica, slikoviti slovenski gradić u srcu Gorenjske, nudi raznolike doživljaje. Svake godine u travnju organiziraju i najveći slovenski festival čokolade.

Kad u gradu zamiriše na čokoladu

Bogata ponuda, kvalitetan popratni program i prekrasna lokacija tri su sastavnice koje Festival čokolade u Radovljici svrstavaju u sam vrh slovenskih kulinarskih priredbi.

U Radovljici će se 20. i 21. travnja okupiti domaće i strane čokolaterije koje će posjetiteljima ponuditi slasne zalogaje čokolade, praline, čokoladne bombone, fontane i još mnogo toga. Festival se uglavnom bazira na kušanju čokolade uz degustacijske kupone. S njima ćete moći kušati i finaliste festivalskog natječaja za Naj pralinu.

image

Festival čokolade

Boris Pretnar/

Uz nepreglednu paletu čokoladnih proizvoda festival nudi i popratni program. Za djecu će u parku biti organizirane sportsko-zabavne animacije i koncerti, dok će se u dvorcu održavati kulinarske i kreativne radionice, izložbe i prezentacije. Program će obogatiti subotnja modna revija "čokoladnih" kreacija.

Kulturni i prirodni biser među Alpama

Radovljica, koja se zbog čokolade i pčelarstva smatra najslađim slovenskim gradom, poznata je po brojnim kulturnim znamenitostima, muzejima i kulinarstvu te prirodnim ljepotama okolice. Staru gradsku jezgru krase kuće iz 17. i 18. stoljeća te dvorac iz doba baroka u kojem se nalazi i moderni Muzej pčelarstva.

image

Festival čokolade

Boris Pretnar/

Grad se nalazi nedaleko od Bledskog jezera i Triglavskog nacionalnog parka pa je odlična polazna točka za izlete. Najbolji način za istraživanje okolice je biciklima. Prijedlozi kružnih ruta objavljeni su na web stranici www.radolca.si i na portalu OutdoorActive. Kroz grad prolazi i 4. etapa planinarskog puta Juliana Trail.

11. FESTIVAL ČOKOLADE

20. i 21. travnja 2024.

Posjetite najveću čokoladnu priredbu u Sloveniji.

image

Turistička zajednica

image

Slatka Radovljica

Memo Institut D.o.o./Marko Kad/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 08:00