TRADICIJA OKUSA

Restoran Stara Škola jedinstveno je mjesto - slavljenje prirode i esencije života!

Dio bogate ponude restorana

 privatni arhiv
restoran Stara škola nudi neusporedivo gastronomsko iskustvo u mirnom i gotovo idiličnom okruženju

Ušuškan u mirnom mjestu Krasica na istarskom poluotoku, restoran Stara škola nudi neusporedivo gastronomsko iskustvo u mirnom i gotovo idiličnom okruženju, daleko od užurbanosti svakodnevnog života.

Stara Škola je nekoć bila osnovna škola gdje su mnogi naučili čitati i pisati. Ova povijesna zgrada prošla je pomnu restauraciju, pažljivo čuvajući njen starinski šarm obogaćen modernim elementima koji su stvorili ugodan i karizmatičan ambijent. Sofisticirani dizajn interijera kroz zemljane tonove i smirene prirodne boje zadržao je neke originalne komade namještaja poput komoda i ormara koji zrače dušom i karakterom. Kad prolazite hodnikom škole ili se uspinjete stepeništem do zbornice koja se i dalje tako zove, gotovo da možete čuti dječju ciku i graju!

Okolina Stare Škole zasigurno će vas očarati. Gornja terasa, na kojoj se nalazi i bar, pruža neometan pogled na prekrasan brežuljkasti krajolik maslinika, vinograda i Jadransko more koji jamči spektakularne zalaske sunca, dok vrtovi začinskog i inog bilja okružuju restoran.

Jelovnik Stare Škole je u potpunosti prilagođen dobavljivosti lokalnih namirnica! A da to nije samo priča, dokazuje da jelovnik u potpunosti nije poznat niti dan unaprijed. Jelovnik se kreira u rano jutro kad chef, Priska Thuring, saznaje koje su svježe namirnice u ponudi. Biraju se isključivo lokalne, svježe i kvalitetne namirnice od lokalnih OPG partnera, a koje potom u rukama Priske Thuring postaju jedinstveno gastronomsko iskustvo!

Priska svoj način kuhanja opisuje kao “iskren”, a tom opisu dodali bismo još i maštovit, kreativan i jedinstven. Naoko obične namirnice poput patlidžana zadivit će vas paletom okusa punim iznenađenja i pokazati da za vrhunsku gastronomiju nisu potrebne skupocjene, egzotične namirnice pristigle iz drugih krajeva svijeta. Osim samog gastro iskustva, ovakav koncept nameće i razmišljanje o ekologiji kulinarstva! Bez nepotrebnog traćenja resursa i potrošnje goriva, kreiranjem jelovnika za točno definiran broj gostiju, nema ostataka i bacanja hrane koji je danas nezanemariv problem i tužna činjenica. Jelovnik sadrži pet sljedova, a svaki slijed svaki nudi više raznovrsnih jela i zalogaja za pamćenje. Još ako jelovniku dodate wine pairing, računajte na par kvalitetno provedenih sati u Staroj Školi. Vinska karta nudi vrhunska vina istarske vinarije Clai te ostala probrana prirodna i ekološka vina iz Hrvatske i ponešto susjednih zemalja. Proizvodnja Clai temelji se na ekološkom uzgoju, bez kemijskih proizvoda, herbicida ili insekticida.

Kako je Giorgio Clai rekao da “niti jedna godina ne može biti ni dobra ni loša ako radimo na prirodan način, samo su berbe drugačije. Ovise o sezonalnim klimatskim uvjetima koji definiraju apsolutnu vrijednost vina, a to je kvaliteta”, može se primijeniti i na sam jelovnik i koncept restorana - slavljenje prirode i esencije života!

Tim restorana predvode proslavljena Priska Thuring, dobro poznata hrvatskim ljubiteljima hrane i dobrih restorana po njenom talentu za slaganje okusa i kombinacijama nepretencioznog i autoritativnog kuhanja, zatim sous chef Jan Vukasović i pastry chef Suzana Pauletić.

Restoran je otvoren od utorka do nedjelje, prije posjete dobro je napraviti rezervaciju na telefon 052 770 870, a više informacija možete pronaći na webu www.staraskola.hr i Instagramu @staraskola.krasica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:21