OTKAZANI LETOVI

Ruski Aeroflot neće imati liniju prema Hrvatskoj ove godine. Evo kada bi se opet mogla pokrenuti

Stujardesa u Aeroflotu
 Pascal Rossignol
Iz kompanije javljaju za zbog krize i pandemije koronavirusa moraju provesti restrukturiranje

Ruska zrakoplovna kompanija Aeroflot u potpunosti je otkazala linijiu Moskva - Split koju je planirala vratiti u kolovozu, a nema ni letova u najavi prema Dubrovniku i Zagreb, piše portal Croatian Aviation.

Ruski Aeroflot prometovao je prije izbijanja korona krize svakodnevno na liniji Moskva (Zračna luka Sheremetyevo) - Zagreb, i u ljetnom i u zimskom redu letenja.

U trenutku izbijanja pandemije linija je obustavljen i do danas nije ponovno pokrenuta. Prema najavi aviokompanije ove godine neće biti direktnih letova Aeroflota ni između dva glavna grada.

Jedan od razloga tome je da kompanija planira napraviti veliko restrukturiranje nakon krize koja je nastala kao posljedica pandemije. Direktna zračna veza između Moskve i Zagreba može se očekivati tek u travnju 2021. godine.

Prema pisanju portala Aeroflot je najavio pokretanje svoje sezonske linije Moskva - Split u kolovozu ove godine, a aviokarte su već bile i u prodaji. No s obzirom na regulacije na državnim granicama bilo je za očekivati otkazivanje letova što se na kraju i dogodilo.

Treća linija Aeroflota u Hrvatskoj, ona prema Dubrovniku, povučena je iz prodaje još u ožujku pa tako Hrvatska ove godine neće imati direktnu vezu s glavnim gradom Rusije.

Hrvatski nacionalni prijevoznik u ljetnom redu letenja prometuje na liniji Zagreb - St. Petersburg, no i ta je linija otkazana za ovu godinu.

Zadnji posjet Aeroflota Hrvatskoj bio je 02. svibnja ove godine kada je po prvi puta u Zračnu luku Zagreb sletio zrakoplov tipa B777 prevozeći medicinsku opremu iz Kine preko Moskve u glavni grad Hrvatske, piše portal Croatian Aviation.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:09