NAJBOLJI BAROVI

Saint & Sinner u Poreču: Naziv objašnjava sve - zabavno je i svecima i grešnicima

Saint & Sinner, Poreč
 David Ružić/Rose Photography
Glupo je ne popiti piće u Saint & Sinneru. Prošle subote kao da se odvijalo natjecanje između Bacardija i martinija

Najbolji porečki bar proživljava teško ljeto. Ne zato što nema gostiju, naprotiv - unatoč svim driblinzima nacionalnog stožera, egzodusa turista iz susjednih zemalja posljednjih dana, Saint & Sinner je fino pun. Do prije tjedan dana bio je upravo fantastično pun. Problem koji je ovaj elegantni bar imao u lipnju, pa čak i u srpnju, bio je - nova riva. Porečka se riva uređivala - kako to obično bude kod nas - dulje nego što je bilo planirano.

Saint & Sinner nije mogao početi raditi sve dok se nije postavila i posljednja bijela ploča na novoj šetnici uz more. - Ne žalim se, tako je kako je. Čini mi se da su i naši gosti jedva dočekali taj trenutak jer nam je sezona u drugom dijelu srpnja i u kolovozu skroz dobra. Neke dane čak i odlična - reći će Igor, voditelj bara, momak koji kao da se trudi sakriti svoju ulogu u baru. Nenametljiv, odjeven potpuno drugačije od ugostiteljskog stereotipa (a on je: bijela ili crna košulja, važan hod, ljutit pogled).

Sve drži pod kontrolom, svjestan da upravlja velikim objektom s puno konobara, s plesačicama i prostorom koji može ugostiti tristotinjak ljudi željnih zabave.

image
Saint & Sinner, Poreč
David Ružić/Rose Photography

- Uz Saint & Sinner sam odrastao, rekao bih i ostario. Od rane mladosti svakog sam ljeta dolazio u Poreč. A kad si ovdje, glupo je ne popiti piće u Saint & Sinneru. Barem to. Prošle subote kao da se odvijalo natjecanje između Bacardija i martinija. O.K., rekoh sebi, uklopit ću se. I Bacardi se brzo našao u mojoj ruci jer konobari ovdje znaju svoj posao. Brzi su. Naravno da lijepih lica i napetih tjelesa nikad nije nedostajalo. Tako je i sada, ima se što vidjeti. A i čuti, jer si Sinner ne može i ne smije priuštiti lošeg, neuvjerljivog DJ-a. Veselio sam se dolasku u Poreč i zbog koktela na plaži Delfin.

image
Saint & Sinner, Poreč
David Ružić/Rose Photography

Tamo se nalazi Saint & Sinner beach bar, dnevna inačica porečkog bara iz centra.U bijelom, s raskošnim separeima i baldehinima, dominirao je velikom plažom ispod hotelskog mastodonta Delfina. Dominirao jest, ali ne ovog ljeta. Vlasnik je odlučio na otvarati bar jer je početak sezone mirisao na fijasko. Kasnije se situacija u Poreču popravila, no procjena je i dalje bila da će se ljeto 2020. preskočiti. I što prije zaboraviti što se tiče bara na plaži Delfin. Šteta, volio sam tamošnji house i atmosferu. Trebat će pričekati 2021.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 05:17