KAKAV KAVALIR

Scena iz aviona izazvala burne reakcije: ‘Žene, nađite si muškarca koji će ovo napraviti za vas...‘

Ilustracija

 Nikolaenko Viacheslav/Alamy/Alamy/Profimedia/Nikolaenko Viacheslav/alamy/alamy/profimedia
Neki su komentatori TikTokericu prozvali sebičnom, dok su drugi rekli da je dečku ovako zapravo udobnije

Video snimka mladića koji spava na podu aviona kako bi njegova djevojka imala cijeli red za sebe postao je viralan na TikToku i izazvao priličnu debatu.

Isječak je prije par dana objavila TikTokerica Marthe Friden, a pogledan je već 1,5 milijuna puta.

Uz video je napisala: ‘Nađite si muškarca koji će spavati na podu kako biste vi imali cijeli red.‘ Na snimci se vidi muškarac koji nosi masku za spavanje i leži na podu s nogama podignutima na rub sjedala.

Kako se doznalo iz jednog kasnijeg komentara, sjedili su u redu za izlaz u nuždi, koji ima nešto više prostora od standardnih sjedala.

Ova se objava pojavila u trenutku kada se zračni promet vraća na razinu prije pandemije. Prema izvješću Međunarodne udruge zračnog prijevoza (IATA) iz ožujka 2023., ukupni putnički promet na globalnoj razini je ‘sada na 84,2 posto razine iz siječnja 2019.‘

Predviđa se da će ukupni broj putnika 2024. dosegnuti četiri milijarde, što je oko 103 posto ukupnog broja putnika 2019. godine. Kako je putnika sve više, šanse da dobijete čitav red za sebe kako biste mogli udobnije spavati, vrlo su male na većini letova.

Međutim, postoje stvari koje možete poduzeti kako biste lakše spavali na uskim sjedalima u ekonomskoj klasi. Privatni pilot i stručnjak za zrakoplovstvo Sean Walsh kaže da je odabir pravog sjedala najvažniji korak ako se želite naspavati tijekom leta.

‘Sjedala uz prozor često su najbolja za većinu ljudi jer se možete nasloniti na prozor i spavati, a pritom si možete i spustiti sjenilo prozora‘, rekao je.

‘Također možete odabrati stražnja sjedala u ekonomskoj klasi jer je taj dio obično mirniji. Možda ćete lakše zaspati ondje gdje je tiše i ima dovoljno mjesta da se udobno smjestite.‘

Pojedite zasitan obrok prije polaska na let tako da možete preskočiti obroke u avionu, što vam također može pomoći pri spavanju.

‘Nekim ljudima izbjegavanje obroka tijekom leta pomaže im da lakše zaspu i dulje spavaju nakon što je zrakoplov u zraku‘, objasnio je Walsh.

Mladićevo spavanje na podu izazvalo raspravu

Video s TikToka u kojem mladić spava na podu izazvao je različite komentare, naravno. Neki su kritizirali djevojku jer je navodno natjerala svog dečka da spava na podu. Jedan je komentator pitao: ‘Jesi li ti sigurna da zapravo nisi samo sebična?‘ Druga je komentatorica napisala: ‘Osjećala bih se jako loše i dečku ne bih dopustila da spava na podu.‘

No TikTokerica Marthe koja je objavila video, odmah je pojasnila: ‘Htio je pokušati zaspati na podu, nisam ga tjerala na to. Sâm mi je rekao da će spavati na podu jer mu se čini udobnijim.‘

Neki su korisnici bili zbunjeni kako je kabinsko osoblje dopustilo čovjeku da spava na podu. Marthe je opet odgovorila: ‘Stjuardesa ga je vidjela i nije rekla ništa.‘ Neki drugi su rekli da je pod zapravo udobniji za spavanje od sjedala.

‘Zapravo izgleda nekako udobno, neću lagati‘, kazao je jedan komentator, a Marthe mu je odgovorila: ‘Da, s jastukom, maskom za spavanje i glazbom.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:59