Za dušu i tijelo

Slovenska prirodna lječilišta izniman su spoj puteva do zdravlja, uzbudljivih iskustava i ugodnog odmora

Šmarješke Toplice

 Ciril Jazbec/
Tko traži zdravlje, spreman je na asketska pravila života, tko se želi osjećati dobro, osjećaj pronalazi i u hedonističkom uživanju

Slovenija ima dugu tradiciju lječilišnog turizma koja seže nekoliko stoljeća unatrag, kada su tamošnja prirodna lječilišta posjećivali vladari i drugi istaknuti pojedinci iz cijele Europe. Danas se gosti slovenskih prirodnih lječilišta mogu osloniti na djelovanje provjerenih ljekovitih proizvoda povezanih sa suvremenim medicinskim spoznajama te na raskošnu ponudu wellness usluga. Uz prirodna lječilišta, u cijeloj Sloveniji očekuju vas termalni well-being centri te ostali putovi do zdravlja, ljepote i opuštanja.

image

Rogaška Slatina

Dražen Štader/

1. Medicina. Balneologija. Zdravlje!

Uz pomoć stručnjaka

Najsuvremenija medicinska saznanja u lječilištima se udružuju s tradicionalnim znanjima balneologije. Dijagnostički centri i zdravstveni stručnjaci osiguravaju individualnu obradu zdravstvenih stanja, a medicinski wellness zaslužan je za preventivu u očuvanju zdravlja i opće dobrobiti.

image

Terme Čatež

Ciril Jazbec/

2. Zaigranost.

Zabava. Odmor

Za obitelji, parove, pojedince

Termalni vodeni parkovi s brojnim atrakcijama pravi su izbor za svakoga. S jedne strane čujete dječju viku i usklike oduševljenja na toboganima svih vrsta, a s druge vas strane umiruje plivanje u velikim bazenima, voda iz masažnih mlaznica te kupke. Slovenske toplice nude gotovo 50.000 četvornih metara unutarnjih i vanjskih vodenih površina!

image

Terme 3000 Moravske Toplice

Ciril Jazbec/

3. Osobno. Opušteno. Smireno

Vrlo individualno

Centri blagostanja slovenskih lječilišta poznati su po svojim selfness programima te po tradicionalnim i inovativnim, terapijskim i beauty programima. Personalizirani pristup, programi i terapije prilagođeni individualnim potrebama i željama (kupke, masaže, saune, njegujući tretmani, rituali) ublažavaju posljedice stresnog života i godina. Opustite se. Osjetite iznova sami sebe. Osim vode, ovdje vas očekuju lutanja gostoljubivim okolišem i aktivnosti u prirodi. Na mnogim mjestima inspiracija vam je već i sam udah. Klima je blagotvorna.

image

Gastronomski doživljaji

Ciril Jazbec/

4. Dijetalno? Gastronomski!

Izvrsna domaća kuhinja

Odabrana prehrana, ponekad i dijeta i post, značajno pridonose zdravlju, ljepoti i osjećaju kvalitetnog života. U lječilištima i termalnim wellness centrima možete se osloniti na znanje dijetetičara i nutricionista. A prehrana osmišljena baš za vas ili iskustvo zdravog načina prehrane bit će i gastronomski doživljaj. Očekujte svježe namirnice iz okolice i degustacije lokalnih delicija. Slovenska lječilišta ponose se vrhunskom kuhinjom i suživotu s okolinom.

image

Talaso Strunjan

Ciril Jazbec/

5. Sami sa sobom – i u dobrom društvu

U prirodi ili na ekskluzivnom plesnom podiju

Kada birate lječilište, birate prirodno okruženje koje vam pruža mir usred prirode, za sve vaše razgovore sa samima sobom. Dio doživljaja su i vođena ili samostalna lutanja okolicom te vođene vježbe u okružju prirode. Joga na otvorenom, kupanje u šumi, meditacije i drugi pristupi pomažu vam uspostaviti ravnotežu. Produžite svoje opuštene dane na nezaboravnim koncertnim, zabavnim i plesnim večerima na kozmopolitskim mjestima koja su stoljećima prije birali predstavnici europskog visokog društva.

Pet ključnih razloga
da upoznate slovenska prirodna lječilišta

Zdravlje i dobro raspoloženje, odmor po mjeri pojedinca, izvrsna kuhinja i ljepote prirodnog okoliša prvih su pet odličnih razloga za posjet Sloveniji. U toplicama ih možete povezati s dokazano učinkovitim prirodnim ljekovitim faktorima. Doživite snagu termalne i mineralne vode, treseta i mineralnih peloida, klime s aerosolima i talasoterapije morskom vodom i ljekovitim solinskim blatom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 16:23