EVO KAD KREĆU

Španjolska aviokompanija Iberia nakon dvije godine opet povezuje Zagreb i Split s Madridom

 Malte Ossowski/sven Simon/AFP
Iberia će prometovati prema glavnom gradu Hrvatske, Splitu te kasnije i prema Zadru, čime će biti obnovljen promet na svim linijama

Španjolski nacionalni avioprijevoznik Iberia od ožujka prometuje na redovnoj liniji između Madrida i Dubrovnika, a od lipnja ponovno uvodi linije prema Splitu i Zagrebu.

Navedene linije u ljeto 2020. godine nisu bile u prometu, kompanija je tek reducirano prometovala prema dubrovačkoj zračnoj luci, no u ljeto 2021. godine Iberia će prometovati prema glavnom gradu Hrvatske, Splitu te kasnije i prema Zadru, čime će biti obnovljen promet na svim linijama, piše portal Croatian Aviation.

Linija Madrid - Zagreb - Madrid najavljena je od 04. lipnja. U početku će zrakoplovi Iberia na ovoj liniji prometovati tri puta tjedno, petkom, subotom i nedjeljom s ukupno 4.104 sjedala.

Uz Zagreb, Iberia će se prvog dana lipnja vratiti i u splitsku zračnu luku. U prvoj polovici mjeseca najavljena su dva leta tjedno, utorkom i subotom, od sredine lipnja dodaju se letovi subotom i nedjeljom., a već krajem lipnja Iberia će između Madrida i Splita prometovati pet puta tjedno.

Trenutno je najavljeno 16 rotacija na ovoj liniji u lipnju, a u prodaji je dostupno 5.472 sjedala između dva spomenuta grada.

Dubrovnik je jedina hrvatska zračna luka prema kojoj je Iberia prometovala u ljeto 2020. godine, a sada su umjesto dva najavljena čak četiri leta tjedno. U prodaji je trenutno čak 7.182 sjedala.

Redovni letovi na liniji između Madrida i Zadra trenutno su odgođeni za 3. srpnja, a na ovoj su liniji najavljena su zasad dva leta tjedno.

Iberia će tako u lipnju imati tri linije prema Hrvatskoj s ukupno 15 tjednih operacija. Između Madrida, Zagreba, Splita i Dubrovnika u ponudi je čak 16.755 sjedala, piše Croatian Aviation.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:34