CIJENE - BAGATELA

Srbi otkrili jedno mjesto na Jadranu na koje mogu doći bez ikakvih zabrana: ‘Ovo je košnica!‘

Neum
 Vojko Basic/ Cropix
Grčka je zatvorila granice svojim najvjernijim gostima 15. srpnja, tako da našim istočnim susjedima i ne preostaje previše izbora

Odluka Bosne i Hercegovine da državljani Srbije mogu bez ikakvih uvjeta ući u njihovu zemlju izazvala je 'malu seobu naroda' prema Jadranu, pišu srpski mediji. Točnije, prema Neumu, gradiću od jedno 3000 stanovnika koji ovo ljeto, ni kriv ni dužan, proživljava turističku renesansu. S obzirom na restrikcije, državljani BiH ove godine ove godine moraju zaobići Hrvatsku i mnogima je jedina opcija - Neum. A slična je priča i sa Srbima...

Rezultat cijele te priče je da se Neum u posljednjih mjesec dana pretvorio u 'košnicu' Popunjeni su skoro svi hotelski smještaji, u privatnima je popunjenost veća od 80 posto, a tijekom vikenda se postotak diže na oko 95 mjestu. U gradu je 'čovjek na čovjeku', a na plažama nema mjesta za ručnike.

Također, i cijene su puno prihvatljivije nego u ostalim jadranskim destinacijama, tako da ne čudi da su ove godine malo ljetovalište u BiH otkrili i Srbi. Naime, njihova daleko najpopularnija turistička destinacija, Grčka, zatvorila je granice svojim najvjernijim gostima 15. srpnja, tako da našim istočnim susjedima i ne preostaje previše izbora. Ili Bugarska ili Neum - barem što se tiče 'bližih' destinacija.

Srbima za Bosnu ne treba negativan test na Covid-19, plus ne moraju ići u dvotjednu karantenu po povratku kući. Cijene su itekako prihvatljive, privatni smještaj se može naći već od 80-ak kuna po noći, a polupansion po osobi u hotelskom smještaju stoji već od oko 300 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:32