RAD OD 204 DANA

Srbin opisao kako mu je bilo na sezonskom radu u Istri, objava postala viralna: ‘Tako se to radi!‘

Rovinj (ilustrativna fotografija)

 Mirko Ferlin/Cropix
‘Promjenom u menadžmentu donio još opušteniju atmosferu u timu, tako da je sezona, iako duga i s velikim brojem gostiju, prošla poprilično opušteno‘

Nenad Sitarica, korisnik društvene mreže X te pisac kratkih priča i pjesama iz Srbije, objavio je u nedjelju na X-u da je ove godine u Istri odradio 204 dana sezonskog rada te da mu je poslodavac podigao osnovicu plaće i nagrada tijekom sezone. "Tako to rade poslodavci koji žele zadržati zaposlene", ustvrdio je Sitarica.

"Promjenom u menadžmentu donio još opušteniju atmosferu u timu, tako da je sezona, iako duga i s velikim brojem gostiju, prošla poprilično opušteno", rekao je Sitarica te dodao da je ove godine uočio je ove godine na sezonski rad u Hrvatsku došlo više Srba i Sjevernih Makedonaca.

"Kolega me sačekao s pitanjem što mi je potrebno. Kada sam rekao da je sve u redu, on se sljedeći dan pojavio s biciklom koji je parkirao ispred smještaja. I to mi je bilo otkriće godine", rekao je Sitarica.

"U prosjeku, vozio sam bar 20 km dnevno i svakoga dana otkrivao nove ljepote Istre. A ljepote Istre se ogledaju u predjelima, ali i ljudima koji tamo žive. Krenete od festivala piva u Žminju (kulturica, staklene čaše i dobro pivo lokalnih pivara), pa do festivala pršuta u Tinjanu (kafanska atmosfera, sa sve "a ja sam negdje rujno vino pio" u izvedbi lokalaca)", dodao je spisatelj.

"Sve u svemu, ja ne znam kako je Istra uspjela postati takvom kakva jeste, ali je definitivno mjesto gdje se planiram trajno preseliti u narednih par godina. Za sljedeću godinu, predviđeno je da boravak bude duži od 240 dana, tako da se lagano privikavam", zaključio je Sitarica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. listopad 2023 20:18