KLUB MAKARANA

Svečane toalete, štikle, fini parfemi, markirana odjeća... Makarska ponovno ima noćni život!

Klub Makarana
Maske na licima djelatnika, razmaknuti stolovi, ograde, pregrade. Da, Makarana se pripremila

Svečane toalete, štikle, fini parfemi, markirana odjeća. Neka se nervoza osjetila u zraku oko makarske rive, u kombinaciji s tridesetak Celzijevaca. Makarska ponovno ima noćni život!

Jedan od najboljih klubova južnog i srednjeg Jadrana, Makarana, otvorila je prošli tjedan vrata nakon duge, preduge pauze. Najljepša je plesna terasa Makarske rivijere već oko 1 sat poslije ponoći bila gotovo tijesna za sve one koji nisu željeli, zapravo nisu smjeli propustiti “grand opening”.

Budući da taj događaj ima težinu ne samo u percepciji makarske mladeži nego i vršnjaka sve do Splita na jednoj strani, odnosno do Dubrovnika na drugoj, jasno je, priča je ozbiljna. Kao samoprozvani izvjestitelj Jutarnjeg lista s te fešte na otvorenom, ušuljao sam se u VIP (koji za rezervaciju podrazumijeva narudžbu barem tri boce!), usput se uvjerivši da se klupski menadžment pridržava apsolutno svih propisanih epidemioloških mjera. Maske na licima djelatnika, razmaknuti stolovi, ograde, pregrade. Da, Makarana se pripremila.

Naravno da mi u godinama koje imam već dulje nije mjesto u ovakvim klubovima, ali podeblji partijanerski staž jednostavno me natjerao da se infiltriram. Doznao sam tako da klub slavi 5. rođendan, da grandiozna terasa ima 1200 m2, a smještena je na plaži pa funkcionira i kao dnevni bar. Kokteli su forte Makarane, tu je poznati majstor Ivica Franjić od prvoga dana. Premda mi je iskusno oko otkrilo i da je ta večer bila u znaku skupe vodke Grey Goose.

DJ je kombinirao, ali držao se stranih hitova. Izdržao sam do 2 sata, ne zato što je bilo loše ili nezanimljivo, naprotiv, na svakom je koraku vidljivo da je riječ o odlično vođenom klubu, nego godine čine svoje. Moja hotelska soba u mislima mi je bila udobnija, ljepša i podatnija. Odlučio sam joj se posvetiti maksimalno, sto posto siguran da ostatak večeri u Makarani neću baš nikome nedostajati. Rekao bih da je večer završila podjelom bodova, 1-1.

Makarana sjajna od starta, ali i ja sam se do 2 držao odlično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:43