MNOGI SU ODUŠEVLJENI

Svi hvale ‘predivno i jeftino‘ ljetovanje u susjedstvu, izbila žestoka rasprava: ‘Trebali ste otići tamo ‘91. i ostati!‘

Budva, Crna Gora

 Gavin Hellier/Nature Picture Library/Profimedia/Gavin Hellier/nature Picture Library/profimedia
‘Naši bi trebali dole na edukaciju da nauče kako se tretiraju gosti i da vide što je realna cijena za uslugu koju dobijete‘

Na Facebook stranici Najjeftinija putovanja razbuktala se žestoka rasprava nakon postavljenog pitanja o iskustvima s ljetovanja u Crnoj Gori. Na stranici Putujmo jeftino, naime, pišu kako ta zemlja nudi izuzetno kvalitetne smještajne kapacitete po cijenama dva do tri puta nižim u odnosu na Hrvatsku, a njene predivne plaže dodatno privlače posjetitelje.

‘Uspoređujući cijene smještaja u Dalmaciji i Crnoj Gori, otkrili smo da su cijene smještaja u Dalmaciji oko 45% više nego u Crnoj Gori. Cijene su uspoređene za isti tip smještaja, za iste datume i trajanje boravka. Konkretno, usporedili smo cijenu boravka u hotelima uz plažu za trajanje od 7 dana, za 2 osobe ili 2 osobe s djetetom.

Ovo su primjeri i uvijek možete pronaći jeftinije ili skuplje. Uzeli smo istu kvalitetu hotela na 300-500 metara od plaže te smo usporedili cijene jelovnika restorana na moru kod nas i u Crnoj Gori u mjestima Budva, Bar, Dobra Voda, Ulcinj itd…. Teško je reći razliku u cijenama hrane i pića, ali smo gledali ista jela u restoranima iste klase‘, napominju.

U komentarima se javilo mnoštvo ljudi s pozitivnim iskustvima:

‘Prošlo ljeto, jako lijepi dani i lijepo iskustvo. Preporučila bih svakome‘, ‘Dojmovi... Odlični... naši bi trebali dole na edukaciju da nauče kako se tretiraju gosti i da vide što je realna cijena za uslugu koju dobijete...‘, ‘Odlični, bila sam u Budvi prelijepo mjesto i normalne cijene apartmana‘, a javili su se i oni s malo detaljnijim informacijama:

‘Bila sam prošle i ove godine u Baru. Cijene povoljne, plažu bira ko što voli, borova šuma, šljunak ili pijesak. Ima sve. Ležaljka i suncobran 8 eur, a ne mora, ima hlad u borovoj šumi. Cijene u prodavnicama iste kao u BiH, večera u restoranu, pivo i 2 tonika, 2 šopske salate 31 eur‘, napisala je jedna žena, a druga se nadovezala:

‘Bila i vidjela otprilike jedan veći dio obale. Budva, Kotor, Porto Montenegro, Porto Novi sve su mjesta top za omladinu i ljude koji su bez male djece. Pristupačne cijene svima, plaže super, malo skuplje nego oko Bara, Igala i uopće manjih mjesta. Crnogorci su vrlo gostoljubivi, naravno ako ne naletite na kakvu ludu, hehe. Ima takvih svuda. Sretno svima koji se odluče na odmor u CG. Još jedna stvar. Desilo mi se skoro u Kotoru da mi je prodavačica rekla vi ste naši Bosanci i naplatili mi pitu po lokalnim cijenama.‘

‘Hrana i izlasci jeftiniji. Noćni život brutalni dobar. Smještaj je malo poskupio, ali, bolje nego u HR. Jedino su plaže problem jer svagdje naplaćuju ležaljke 10+ Eur. Ja sam bila u Budvi. Vjerujemo da je u manjim mjestima povoljnije‘, napisala je još jedna žena.

Unatoč brojnim pozitivnim komentarima, javili su se i oni drugačijeg mišljenja:

‘Nisu oni Hrvatskoj ni do koljena‘, ‘Prava je šteta da niste svi otišli ‘91. tamo na ljetovanje...i ostali tamo‘, ‘Ta cg je obično s*anje‘, ‘Bila u lipnju. Potrošila 4 puta više nego u Grčkoj i malo manje nego u Hrvatskoj. Usluga lošija, a i hrana nego u Hrvatskoj‘, pisali su oni koji su bespogovorno odani hrvatskoj obali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. veljača 2024 00:39