RAT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

'TKO ĆE PLATITI ČISTAČICU KOJA ĆE TI POČISTITI SOBU?' Youtuberica žicala besplatan smještaj u hotelu pa dobila brutalan odgovor

 Facebook / Youtube
 

Luksuzni hotel zabranio je svim Youtuberima, Instagramerima i tzv. influencerima svih vrsta da im se obraćaju ili dolaze, nakon što je 22-godišnja Youtuberica zatražila besplatan boravak u zamjenu za objavu na njenom Youtube kanalu – i bila glatko odbijena.

Sve je počelo kad se 22-godišnja Elle Darby, influencerica na društvenim mrežama s 87.000 Youtube pretplatnika i 76.000 Instagram pratitelja, obratila upravi hotela The White Moose Cafe u Dublinu predlažući im 'suradnju'.

U e-mailu koji je poslala hotelu, napisala je: 'Radim kao influencer na društvenim mrežama, uglavnom lifestyle, ljepota i putovanja. Moj partner i ja planiramo doći u Dublin za Valentinovo i tražimo mjesto gdje bismo odsjeli. Naletjela sam na vaš zadivljujuć hotel i rado bih ga predstavila svojoj publici na Youtubeu i Instagramu što bi vam osiguralo veći promet i više gostiju. U zamjenu bih željela smještaj u vašem hotelu.'

Na kraju e-maila, naglasila je kako je sličnu suradnju već ostvarila s Universal Orlando hotelom na Floridi i kako je ta suradnja 'bila za njih vrlo korisna'.

Vlasnik hotela, Paul Stenson, odlučio joj je odgovoriti javno putem Facebook stranice hotela:

'Draga influencerice (znam tvoje ime ali, čini se, nije nužno koristiti imena), hvala na tvojem e-mailu u kojem tražiš smještaj u zamjenu za pojavljivanje na društvenim mrežama. Potrebno je puno muda za poslati takav mail, ako već nije potrebno i puno samopoštovanja i dostojanstva.

Ako ti dopustim da odsjedneš u hotelu u zamjenu za video na Youtubeu, tko će platiti osoblje koje će brinuti o tebi? Tko će platiti čistačicu koja će počistiti tvoju sobu? Tko će platiti konobara koji će ti poslužiti doručak? Recepcionera koji će te dočekati? Tko će platiti struju i grijanje tijekom tvog boravka?

Možda bih osoblju hotela mogao reći da će umjesto da prime plaću, biti prikazani u tvom videu.

P.S. Odgovor je ne.'

No iako se Stenson potrudio sakriti Ellino ime, korisnici društvenih mreža brzo su otkrili o kome se radi nakon čega je počeo nesmiljen napad na mladu influencericu.

Napadi su postali toliko intenzivni, da Elli nije preostalo ništa drugo nego objaviti video u kojem objašnjava čitavu situaciju.

U videu koji traja 17 minuta, Elle opisuje kako je bila ponižena i kako joj je bilo neugodno, no naglašava kako se Stensonu obratila u najboljoj namjeri.

'Imam 22 godine i sama vodim svoj posao iz svoje sobe. Ne mislim da sam učinila išta loše', kaže Elle.

Darby se također pita što je nagnalo Stensona da javno objavi odgovor.

'Ne znam zašto je to učinio, to je bilo jednostavno zločesto.'

Nakon objave Stensonovog odgovora, Elle je primila brojne poruke u kojima ju vrijeđaju nazivajući je 'odvratnom žicericom'.

Mađutim, otkako se na Youtubeu pojavio iskren video mlade zvijezde društvenih mreža, određeni pritisak osjetio je i hotel. To se da iščitati iz naknadne objave na Facebook stranici hotela koja kaže 'Svim bloggerima zabranjen je ulazak u hotel. Nakon negativnih komentara koje smo primili jer neidentificiranoj bloggerici nismo dali besplatan smještaj, odlučio sam sve bloggere prognati iz hotela i kafića.'

Na Snapchatu hotela rasprava se nastavila, a Stenson je pitao kakva bi uopće bila vjerodostojnost Elline recenzije hotela i uopće tog oblika marketinga, jer bi ona hotel nahvalila samo zato što je dobila besplatan boravak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 07:14