ZAGREB LOVES YOU

Tri priznanja za TZ Grada Zagreba: Film pokazuje cijeli spektar emocija koje smo proživjeli

Direktorici Turističke zajednice grada Zagreba Martini Bienenfeld obje su nagrade uručene prije par dana u Turskoj
Martina Bienenfeld i Nadir Alpaslan
 Press

Na nedavno održanim festivalima turističkog filma u Turskoj (International Tourism Film Festival) i u Srbiji (Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma Silafest), film Turističke zajednice grada Zagreba „Zagreb Loves You“, osvojio je dva važna priznanja.

Riječ je o posebnim nagradama stručnih žirija koji su prepoznali ovaj film koji, za razliku od uobičajenih turističkih promotivnih spotova, pokazuje cijeli spektar emocija koje smo proživjeli, točno prije šest mjeseci, 22. ožujka, kada je naš grad pogodio razoran potres.

Direktorici Turističke zajednice grada Zagreba Martini Bienenfeld obje su nagrade uručene prije par dana na International Tourism Film Festivalu u Turskoj, koji je i jedini festival takve vrste koji se održao uživo, uz najstrože epidemiološke mjere, priopćeno je iz Turističke zajednice Grada Zagreba. 

- Film „Zagreb Loves You“ kreirali smo u suradnji s redateljicom Martinom Miličević u trenutku kada je naš grad bio pogođen s dvije nesreće odjednom – pandemijom i potresom. Stvorili smo netipičan film jer smo željeli zabilježiti emociju i snagu Zagreba i njegovih građana, u periodu kada smo i sami mislili da živimo scene iz nekog američkog filma katastrofe.  Film je postao okosnica naše sveobuhvatne kampanje #ZagrebLovesYou koja je ostvarila više od pola milijuna impresija. Sada su ga vidjele i brojne osobe iz kulturnog i poslovnog svijeta Turske, uključujući i g. Nadira Alpaslana, zamjenika ministra kulture i turizma Republike Turske, kao i drugih visokih uzvanika iz političkog svijeta. Obje nagrade odličan su nam poticaj da nastavimo raditi na način na koji nam trenutne mogućnosti to dozvoljavaju i veseli me da je naš rad prepoznala i međunarodna struka, rekla je tom prigodom dr.sc. Martina Bienenfeld.

image
Martina BIenenfeld i Alexander V. Kammel
Press
image
Martina BIenenfeld i Alexander V. Kammel
Press

Osim spomenutih nagrada, vrijedno priznanje Zagreb je osvojio i u poslovnom kontekstu. Točnije, na kongresnoj burzi Conventa koja se održala početkom rujna, Zagreb je osvojio Meetings Star L nagradu za najbolju kongresnu destinaciju koja može ugostiti 2.000 sudionika, što dodatno potvrđuje i rang na ljestvici organizacije ICCA (International Congress and Convention Association). Naime, ICCA-ina ljestvica kongresnih gradova za 2019. godinu ima ukupno 424 mjesta, a, u usporedbi s 2018. godinom, naš grad je ostvario skok za čak 20 mjesta te se nalazi na 48. mjestu, dodaje se u priopćenju Turističke zajednice Grada Zagreba. 

Podsjećamo, ovaj statistički izvještaj temelji se na bazi podataka ICCA-e, što znači da brojke obuhvaćaju skupove koje organiziraju međunarodne udruge, a koji se održavaju redovito, rotiraju između najmanje tri države/regije i imaju najmanje 50 sudionika, tako da se radi o specifičnom segmentu kongresne industrije. Zagreb se ovim rezultatima ponovno dokazao kao vodeće odredište poslovnog turizma u Hrvatskoj, ali i kao jedno od vodećih odredišta za poslovne sastanke, skupove, kongrese i poticajna putovanja (tzv. incentive) u ovom dijelu Europe.

image
International Tourism Film Festival Turska
Press
image
International Tourism Film Festival Turska
Press
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. listopad 2020 15:31