VELIKA ŠKRTICA

U europskim zračnim lukama vlada kaos, kako to izbjeći? Donosimo nekoliko korisnih savjeta

Dugi red u zračnoj luci, ilustracija

 Lisa Werner/Alamy/Alamy/Profimedia/Lisa Werner/Alamy/Alamy/Profimedia
Britanska udruga za zaštitu potrošača tako na prvom mjestu svim putnicima savjetuje da izbjegavaju putovati u vrijeme školskih praznika

Ludilo koje je zavladalo europskim zračnim lukama mnoge može odvratiti od putovanja, no ako je čovjek organiziran i dobro se pripremi, može izbjeći scene višesatnog čekanja u redovima ili gubitka leta zbog kašnjenja.

Britanska udruga za zaštitu potrošača tako na prvom mjestu svim putnicima savjetuje da izbjegavaju putovati u vrijeme školskih praznika, kad je navala putnika uobičajeno najveća, ali i da izbjegavaju jutarnje letove, te da radije biraju one u poslijepodnevnim satima koji su, statistički gledano, sigurniji od otkazivanja.

Također, prije kupnje jeftine aviokarte nije loše proguglati koliko često konkretna kompanija otkazuje letove kako bi putnik bio sigurniji da i on neće biti među onima koje su zeznuli. Dodatno, procedura u zračnoj luci brža je za putnike koji imaju samo ručnu prtljagu, a na aerodromu se potrebno pojaviti najmanje dva sata prije leta te tri sata u slučajevima prekooceanskih letova.

Nije loše pomno odabrati i odjeću za dan putovanja - treba izbjegavati remenje, nakit, metalne satove i sve ostalo što bi moglo svirati prilikom prolaska kroz skener, a o potrebi da se laptop izvadi iz torbe, valjda više ne treba govoriti?

image

Velika škrtica

Imate prijedlog za veliku škrticu? Pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:18