FAST FOOD

U Hrvatskoj sve popularniji, u Italiji bankrotirali: ‘Ne možeš prodavati snijeg na Sjevernom polu‘

Domino‘s u Zagrebu (ilustracija)

 Darko Tomas/Cropix
Domino‘s, jedan od najpoznatijih pizza fast food lanaca, propao je u Italiji, rodnom mjestu pizze

Sada je i službeno. Domino‘s, jedan od najpoznatijih pizza fast food lanaca, propao je u Italiji, rodnom mjestu pizze. BBC piše da je zatvoren i njihov posljednji restoran na ‘Čizmi‘.

Nositelj franšize, tvrtka ePizza SpA, nakon što je teško bila pogođena u pandemiji proglasila je bankrot, no poteškoće u njihovom poslovanju na području Itaije bile su prisutne praktično od otvaranja 2015. godine.

Otvaranje stečaja predloženo je bilo još u travnju kad se tvrtka jako teško nosila s lockdownimai brojnim ograničenjima, a dodatno ju je dotukla i konkurencija, uglavonm lokalni restorani koji su se masovno počeli služiti aplikacijama za dostavu.

Nakon što su predloćili otvaranje stečaja, tvrtka je dobila još 90 dana vremena, no sad kad je taj rok istekao, stvorili su se uvjeti za otvaranje stečaja nad čime posljednjih dana brojni korisnici društvenih mreža likuju.

- Otvaranje Domina u Italiji je kao da ideš prodavati snijeg na Sjeverni pol - kazala je jedna korisnica Twittera.

Smanjivanje obujma posla počelo je još 2020. godine kad je tvrtka u Italiji još imala 23 lokala, što je već tada bio mizeran broj u odnosu na 1200 lokala koliko ih imaju na području Ujedinjenog Kraljevstva.

Kad su probijali talijansko tržište, uspjeh su temeljili na drugačijoj recepturi s drugačijim nadjevima u američkom stilu poput recimo ananasa, no kad su u pandemiji lokalni restorani počeli uzimati usluge Deliverooa i Just Eata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:28