U staroj jezgri

U Poreču otvorena ‘Ćakula‘, konoba koja dizajnom evocira razgovore s glavom u oblacima

Konoba Ćakula

Za dizajn novog mjesta zaslužan je Sandro Užila, a koristio je kamen, mikrobeton, korten i drvo hrasta
Za dizajn novog mjesta zaslužan je Sandro Užila, a koristio je kamen, mikrobeton, korten i drvo hrasta

Istarska županija poznata je po brojnim unikatnim ljepotama od kojih zastaje dah, ali i po gastro specijalitetima specifičnima za jadranski dio Hrvatske, koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Bogatstvo istarske kuhinje razlikuje se od godišnjih doba, a upravo zato što nudi raznolikost, omiljena je među brojnim ljubiteljima dobre hrane. Gastro entuzijasti uživaju prilikom istraživanja novih mjesta u kojima mogu doživjeti raj za svoja nepca i uživati u pravom istarskom štihu.

Jedno takvo je i konoba Ćakula, smještena u Poreču, točnije u starogradskoj jezgri uz koju se vežu brojne povijesne legende iz doba Rimskog carstva. Uređenje interijera potpisuje poznati dizajner i arhitekt Sandro Užila, koji se može pohvaliti bogatim portofoliom s brojnim projektima u Hrvatskoj, al...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 10:53