RIJEČ STRUKE

UGLEDNI PORTAL ZA PUTOVANJA SASTAVIO LISTU 50 NAJLJEPŠIH PLAŽA U EUROPI Među njima su tri iz Hrvatske, za jednu pišu da je skriveni dragulj Jadrana

Plaža Pasjača
 CROPIX
 

Jedna od najuglednijih internetskih stranica o putovanjima FlightNetwork objavio je listu 400 najljepših plaža na svijetu. U kategoriji 50 najljepših plaža u Europi svoje mjesto su na listi, koja je sastavljena uz pomoć 1000 vodećih stručnjaka za putovanja, našle i tri plaže u Hrvatskoj.

Plažu Navagio na grčkom otoku Zakynthosu stavili su na vrh ljestvice, druga je spektakularna plaža Reynisfjara na Islandu, a na 10. mjestu našao se Zlatni rat na Bolu. Na dnu ljestvice su dvije plaže u Dubrovniku, Pasjača (41.) i Sveti Jakov (42.)

Za Zlatni rat pišu kako je riječ o jedinstvenoj plaži kakvih nema puno u svijetu, a najviše ocjene (10) dobila je za netaknutu ljepotu i kvalitetu pijeska i mora. Za Pasjaču pišu kako je skriveni dragulj na hrvatskoj obali idealan za miran odmor. Ponovno je najviše ocjene dobio zbog netaknute ljepote i kvalitete pijeska i mora. Ističu kako plaža Sveti Jakov pruža neponovljiv pogled na povijesni Dubrovnik te je jedna od najposjećenijih plaža u blizini grada.

Među 50 najljepših plaža Europe svoje su mjesto našle plaže u poznatim ljetovalištima u Grčkoj, Italiji, Sardiniji, Španjolskoj, ali i dugačke pješčane plaže i strme stijene u Engleskoj, Irskoj, Škotskoj i Islandu. Cjelovitu listu možete pogledati ovdje.

Bol, Zlatni Rat, 130517.
Panoramski pogled na mjesto Bol i najpoznatiju plazu Zlatni Rat.
Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
Zvonimir Barisin / CROPIX
Zlatni rat

Dubrovnik, 190609.
ARHIVSKA FOTOGRAFIJA
Zupanijska skupstina glasat ce o dodjeli koncesije plaze na Svetom Jakovu tvrtci Jelavic d.o.o, sa cime se ne slazu ostala dva ponudjaca ,
tvrka Galerija i ARCHART.
Foto: Zeljko Tutnjevic / CROPIX
Zeljko Tutnjevic / CROPIX
Plaža Sveti Jakov

Dubrovnik, 140708.
Plaza Pasjaca u Konavlima koja je zanimljiva mnogim kupacima i turistima.
Foto: Dino Migic / Epeha
CROPIX
Plaža Pasjača

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:56