Netaknuta priroda

Upustite se u pravu avanturu i istražite planine i otoke Srednje Dalmacije

Raj za nautičare

 Shutterstock/
Najposjećenija regija nautičara u Hrvatskoj je upravo Srednja Dalmacija s više od tisuću vezova u lukama

Želite li zaista upoznati Srednju Dalmaciju, boravak u netaknutoj prirodi s puno svježine i sunca idealan je način da punim plućima doživite ovu regiju. Najbolji turistički vodiči bit će vam pješačke i biciklističke staze, kanjoni pitkih rijeka te usponi na planinske vidikovce Biokova, Mosora i Kozjaka. Za ljubitelje pješačenja i boravka u prirodi, kreirali smo čitavu mrežu šetnica na obali i otocima koje će ispuniti vašu potrebu za ugodnim aktivnim odmorom. Krenite od najlakših šetnica koje su namijenjene najširem krugu šetača, dok onima koji žele nešto zahtjevnije staze, preporučujemo unutrašnjost obale i otoka gdje će, osim pješačenja, moći planinariti zahtjevnijim stazama, umoriti se, ali za taj napor bit će nagrađeni najljepšim pogledima, pejzažima i jedinstvenim zalascima sunca. Ukupno 145 označenih biciklističkih staza duljine 4.500 km koje vode kroz vidikovce, panorame, planine, otočne vrhove i doline rijeka pravi su izazov svima koji vole doživljaje na dva kotača.

image

Biciklizam

Duje Klaric/Cropix/Cropix

Možete birati između staza specijaliziranih za brdske vožnje i onih rekreativnih za sve generacije i uzraste koje prate slikovita područja. Makarska rivijera, Splitska rivijera, otoci Brač, Hvar, Vis i Dalmatinska zagora pozivaju na biciklističku vožnju na koju možete krenuti sami ili u pratnji vodiča.

Bogata vegetacija

Ako ste u potrazi za savršenim izletom i istraživanjem divljine, kanjon rijeke Cetine kod Omiša je lokacija koju ne smijete zaobići. Dolaskom u kanjon oduševit će vas oaza puna živopisnih boja stijena, bogate vegetacije i kristalno čiste riječne vode. Upustite u avanturu raftinga, tri sata vožnje rijekom Cetinom na kojoj se izmjenjuju brzaci i mirni dijelovi, a gdje usput možete i plivati u prirodi zaštićenog kanjona.

Otočne uvale

Svakako nemojte zaboraviti istražiti ni najvrjedniji biser Srednje Dalmacije – Jadransko more. Najposjećenija regija nautičara u Hrvatskoj je upravo Srednja Dalmacija s više od tisuću vezova u lukama. Ploviti uvalama na Braču, Hvaru, Visu, osluškivati valove te diviti se otočnim pejzažima poseban je doživljaj.

image

Srednja Dalmacija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:28