ZAINTERESIRANI?

VIDEO: ITALIJA POKLANJA VIŠE OD 100 DVORACA I POVIJESNIH ZGRADA Država traži nove vlasnike prekrasnih imanja, no postoji jedna caka...

 agenziademanio.it / Promo

Italija poklanja više od 100 povijesnih zgrada diljem zemlje, uključujući dvorce, ljetnikovce i samostane, no postoji caka. Tko god odluči besplatno preuzeti nekretninu, obavezuje se da će je urediti u turističku atrakciju, hotel, restoran ili dućan, a država posebno traži poduzetnike mlađe od 40 godina.

‘Projekt će promovirati i podržati razvoj usporenog sektora turizma. Cilj je privatne i javne zgrade koje se već dugo ne koriste, transformirati u objekte namijenjene hodočasnicima, izletnicima, turistima i biciklistima’, rekao je Roberto Reggi iz Državne agencije za nekretnine za The Local Italy.

Imanja su smještena uz osam povijesnih pječaških ruta ili onih za hodočašće, a među 103 zgrade na popisu našle su se stare škole, gostionice i palače. Jedna od značajnijih zgrada je dvorac iz 11. stoljeća u Laciju, smješten na vrhu litice s brojnim originalnim, srednjovjekovnim elementima. Tu je i kula Torre della Bastiglia, nedaleko od Bolonje, iz 12. stoljeća, kao i stara pošta u centru srednjovjekovnog mjesta Casertavecchia.

Od kandidata se očekuje da predaju prijedlog prenamjene objekta s detaljima transformacije nakon čega će država odabranima prebaciti prava na imanje za sljedećih devet godina s opcijom produženja koncesije na još devet godina. Rok za predaju prijedloga je 26. lipanj.

U sljedeće dvije godine očekuje se da će Italija ponuditi još 200 nekretnina za obnovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:10