VELIKO PRIZNANJE

VIDEO: OBJAVLJEN POPIS 20 MJESTA KOJA MORATE VIDJETI PRIJE SMRTI Ni Eiffelov toranj, niti Venecija - na prvom je mjestu hrvatski biser!

 Robert Fajt / CROPIX

Europa je drugi najmanji kontinent na svijetu, ali nije sve u veličini, piše blog Places To See In Your Lifetime . Dakako, bavi se putovanjima, a u novom tekstu donosi 20 mjesta u Europi koje trebate posjetiti i vidjeti prije smrti.

Neke od spomenutih lokacija znate jako dobro, neke možda samo s televizije ili iz časopisa, a za neke možda nikad niste čuli. Uz nazive objavljene su i fotografije pa su korisnici mogli komentirati popis, a autor je na prvo mjesto stavio Plitvička jezera u Hrvatskoj!

Plitvice su, po njegovom mišljenju, apsolutni europski broj jedan koji treba doživjeti i posjetiti.

Na drugo je mjesto stavio vodopad ‘Sedam sestara’ u Norveškoj, a zatim vodopad Seljalandsfoss na Islandu. Četvrto mjesto zauzeo je Eiffelov toranj u Parizu, peto dvorac Neuschwanstein u Njemačkoj, šesto mjesto Oia na grčkom otoku Santoriniju, a slijedi grad Vernazza u Italiji, Carski kanal (Keizersgracht) u Amsterdamu, selo Hallstatt u Austriji te Gásadalur na Farskim otocima koji čine prvih deset.

Na širem popisu 20 mjesta našlo se Plavo jezero (Blausee) u Švicarskoj, Plava laguna na Islandu, stijena Preikestolen u Norveškoj, kanjon Gorges Du Verdon u Francuskoj, klifovi Mohera u Irskoj, plaža Dona Ana u Portugalu, Veliki kanal u Veneciji, bazilika Svete obitelji (Sagrada Família) u Barceloni, vijadukt Glenfinnan u Škotskoj i Karlov most u Pragu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:04