GIGANTSKI 'WELCOME'

VIDEO Putovat će Hrvatskom i ispisati 'najveću dobrodošlicu na svijetu'

 www.welcome.hr
Avanturisti predvođeni Danielom Lackom u dva mjeseca planiraju proputovati oko 2500 kilometara od Savudrije do Dubrovnika

Četvorica avanturista - Daniel Lacko, Luka Tambača, Marko Rukavina i Čedo Josipović – 5. travnja kreću u pustolovinu koju čini samo jedna jedina riječ: Welcome!

Kako na web-stranici www.welcome.hr, kaže idejni začetnik Lacko, tu toplu ljudsku riječ namjeravaju 'napisati' putujući. Na tom spisateljskom putu, njih četvoricu čeka više od 2300 kilometara, osam nacionalnih parkova, tri parka prirode, četiri zaštićena krajolika, rezervata i geomorfoloških spomenika, šest rijeka, jedanaest planinskih vrhova i beskrajno mnogo doživljaja.

U dva mjeseca, cijeli taj put ovi će avanturisti proći i proživjeti neposredno, kroz osobno iskustvo. Hodajući, vozeći bicikl, veslajući u kajaku, penjući se ili spuštajući po stijenama ili kanjonima, leteći padobranskim krilom te ostalim bezmotornim kretanjem ispisat će po Hrvatskoj, od Savudrije do Dubrovnika, veliku riječ Welcome.

I dok će taj put, kojim će se 'pisati' najveća dobrodošlica na svijetu, bilježiti GPS uređaj pa će se moći 'čitati' na zemljopisnoj karti, Lacko i njegova ekipa će bilježiti i snimati doživljaje, ljude, mjesta i krajeve kroz koje će prolaziti.

Sve to sa željom da kroz ovu pustolovinu promoviraju Hrvatsku kao zemlju prekrasne prirode, bogate baštine i divnih ljudi... ...kao zemlju s najvećom dobrodošlicom na svijetu.

Pustolovina u brojkama

• Ukupna duljina puta: oko 2500 km

• Projekt traje od 5.4.2011. do 5.6.2011.

• Ukupno trajanje projekta: 62 dana

• Trajanje samog „pisanja“: 47 dana

• Obići će: 8 nacionalnih parkova, 3 parka prirode, 6 rijeka, 11 planinskih vrhova

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:05