SHOPPING PATROLA

‘Volim se penjati samo zbog uživanja u pauzi na vrhu, ali obične deke i ručnici nisu vodootporni‘

 Ti-ja
Dobra piknik deka nije samo "gadget" samo za planinarenje. Idealna je za obiteljske izlete, opuštanje na plaži, piknike na livadi...

Ja ti se volim penjati samo zbog uživanja u pauzi na vrhu, izvalila je jednom prijateljica dok smo stenjale svladavajući jednu dosta neugodnu uzbrdicu. Nasmijale smo se na tu njezinu opasku, no kad sam malo o njoj razmislila, shvatila sam da, kao i uvijek, u svakoj šali ima malo istine.

Naravno, šetnja kroz zelenilo šume, svjež zrak, pa i to znojenje i napor, imaju svojih čari, ali trenutak kad na nekom vrhu s prekrasnim pogledom izvadiš sendvič, kavu, čokoladu, koga već što veseli, to je nezamjenjivo. Mišići se polako opuštaju, presvukao si od znoja mokru majicu i upijaš ljepote oko sebe uz neku finu hranu i piće.

Kako na mnogim stazama kojima se krećem nema planinarskih domova, a u onima na koje naiđem uvijek bude prevelika gužva, i sama sam počela više voljeti piknik pauze s hranom iz ruksaka od toplog graha na drvenoj klupi (za koji se dugo čeka u redu).

Zato u ruksaku uvijek imam veliki ručnik koji, kad se skupi, zauzima malo mjesta. No ima svojih mana, od kojih je najveća što nije vodootporan i ako je trava vlažna on će se smočiti. Zato su savršeno rješenje piknik deke koje na jednoj ili čak obje strane imaju vodonepropusni materijal, deblje su od ručnika i samim time udobnije, a također se mogu lako skupiti u malo veći "tuljac".

Piknik deka, naravno, nije "gadget" samo za planinarenje. Za obiteljske izlete, opuštanje na plaži, piknike na livadi... Ako volite boraviti u prirodi, iznenadit ćete se koliko će vam često koristiti.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Deke za piknik naći ćete u trgovinama sa stvarima za uređenje doma, ali i u trgovinama sportskom opremom jer je izležavanje na travi dio svakog izleta u prirodu. Obratite pozornost na dimenzije koje vam trebaju, jedna strana svakako mora biti vodootporna, a najpraktičnije su one koje se lako slože i nose poput torbe s ručkama, pa vam upravo takve predlažemo.

DECATHLON

Quechua deka za kampiranje

Cijena: 59,99 kn (na akciji)

Za bolju izolaciju strana okrenuta prema tlu je vodoodbojna. Lako se može smotati i pričvrstiti čičak-trakama.

Dimenzije: 140x170 cm

Težina: 650 g

Boje: crvena, siva, zelena, plava

www.decathlon.hr

image
Dechatlon
image
Dechatlon
ROST SPORT

Deka za piknik Spokey Picnic Grain

Cijena: 127,20 kn (na akciji)

Podloga od 2 mm pjene daje veću udobnost, posebno na tvrdim površinama. Donji je sloj od folije, koja predstavlja barijeru protiv vlage.

Dimenzije: 130x150 cm

Težina: 530 g

Boja: narančasto-crveno-plava

www.rost-sport.hr

image
Rost Sport
image
Rost Sport
IKEA

Fjällmott deka za piknik

Cijena: 149,90 kn

Na deku udobno stane do četvero ljudi, a nema brige zbog vlage jer je donja strana vodootporna.

Dimenzije: 130x170 cm

Težina: 170 g

Boja: zagasito zelena/crna

www.ikea.hr

image
Ikea
image
Ikea
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:20