KAKVA ČAST!

ZADAR PROGLASILI NAJPOŽELJNIJOM EUROPSKOM DESTINACIJOM! Hrvatski grad bolji od svih metropola i razvikanih turističkih središta

 Foto: EPH

Portal European Best Destinations imenovao je Zadar najboljim mjesto za posjetiti u 2016. godini. U konkurenciji između 20 destinacija i nakon tri tjedan glasovanja, Zadar odnio pobjedu ispred drugih turističkih velikana kao što su Atena, Pariz, Rim i Beč.

'Zadar je prelijep grad, grad pun tradicije, a istovremeno i moderan. Prošećite obalom i uživajte u zvukovima 'Morskih orgulja' dok gledate u, kako ga je velikan filmske umjetnosti Alfred Hitchcock opisao, 'najljepši zalazak sunca na svijetu', stoji u opisu Zadra na portalu European Best Destinations.

'Zadar je drugačiji i neusporediv je, posjeduje atmosferu topline i udobnosti te mira i spokojnosti. Zadar je tih i siguran, možete šetati njime i noću i danju, a na tim šetnjama imat ćete priliku otkriti prekrasna zdanja iz doba starih Rimljana, ali i moderne restorane i trgovine te bogate tržnice i koncerte na otvorenome.'

Podsjećamo, u kampanju da se Zadar odabere najboljom europskom destinacijom uključili su se brojni Hrvati iz javnog života kao što su nogometaš Luka Modrić, manekenka Helena Šopar te general Ante Gotovina i mnogi drugi.

Zadar European Best Destination 2016 from European Best Destinations on Vimeo.





Nedugo nakon što je proglašen najboljom europskom destinacijom, Zadru je stigla čestitka ministra turizma Antona Klimana.

'U ime Ministarstva turizma i svoje osobno ime čestitam Zadru i Zadranima na velikom postignuću što su postali najbolja europska destinacija u 2016.godini. Ovo prekrasno priznanje čestitka je svim turističkim djelatnicima u Gradu Zadru, Zadarskoj županiji, a i šire. Nadamo se da će to biti motivacija za daljnje unaprjeđenje razvoja destinacije te poticaj drugim turističkim destinacijama diljem Hrvatske. Vi ste dokaz da se trud isplati!', poručio je ministar Kliman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:04