TESLINO GNIJEZDO

Zapela izgradnja luksuznog ličkog resorta, pojavio se neočekivani problem: ‘Iscurilo je jezero!‘

Projekt 'Teslino gnijezdo'

 Jadranski luksuzni razvoj d.o.o.
Kako u životu nikad nisam gubio, ja ću ovaj projekt izgurati makar umro na njemu, tvrdi investitor Goran Štrok.

"Teslino gnijezdo" u Lovincu trebao je biti najluksuzniji lički resort poznatog investitora Gorana Štroka. Gradnja je počela prije gotovo tri godine i predviđala je ulaganje od 15 milijuna eura u luksuzne drvene kućice na umjetnom jezeru. Gradnja je na pola stala. Projekt koče financije, ali i problem koji se nije očekivao, piše HRT.

Najveći problem ove kolosalne turističke investicije u lički elitni turizam bilo je umjetno jezero koje je gubilo vodu. Nekoliko izmjena projekata odnijelo je milijune, kraj je još daleko, no Lovinčani ne gube nadu.

- Da se to sve napravi kako treba ja ne znam bi li u Europi postojalo bolje nešto od toga, ističe Vojo iz Lovinca.

- Mi i naša djeca imali bismo mjesto za zaposlenje i to bi nam jako puno značilo, dodaje Ankica iz Lovinca.

image

Teslino gnijezdo

HRT

Projektom je predviđeno 70 većih i manjih vila uz dva restorana, a sve maksimalno održivo i pogonjeno zelenom energijom. Posao bi ondje našlo 70 radnika, no zapelo je kod zatvaranja nove financijske konstrukcije.

- Mi smo se nažalost približili cifri od 25 milijuna eura i sad je tih pet milijuna problem. Mislim da je HBOR izgubio apetit da nas nastavi pratiti, rekao je investitor Goran Štrok.

Vezano uz potencijal projekta, ali i kako bi se pomoglo u njegovu dovršenju, Štrok se obratio ličko-senjskom županu.

- Naravno da i dalje stojimo iza toga projekta da se realizira na ovom području i da stanemo lobistički iza svakog pozitivnog investitora. Kako ovog projekta, tako i ostalih na području Ličko senjske županije, ističe župan Ernest Petry.

Ako HBOR neće stati uz investitora, to ne znači odustajanje.

- Kako u životu nikad nisam gubio, ni u sportu, ni u poslu, ni 40 godina u Engleskoj, 53 godine sam u braku, ja ću ovaj projekt izgurati, makar umro na njemu, tvrdi Goran Štrok.

Ističe da mu je to jedan od najtežih projekata u karijeri u kojoj je pokrenuo 18 hotelskih kuća, no vjeruje da bi do kraja godine, ako se namaknu sredstva, sve trebalo biti izgrađeno.

Kako predviđa projekt, o čemu je Jutarnji ranije pisao, resort bi trebao imati 72 plus osam luksuznih smještajnih jedinica koje se sastoje od 42 platnene vile i 30 luksuznih drvenih vila smještenih na jezeru, u divljini šume ili na krošnjama drveća, a sve će biti opremljene suvremenom tehnologijom, uz niz dodatnih sadržaja poput wellness centra, restorana, s električnim vozilima itd.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 12:01