Preporod tjestenine

Želite li svoje gurmansko iskustvo obogatiti autentičnim talijanskim okusima, odgovor je jasan...

Barilla tjestenine

Zlatna boja jantara, robustan karakter i jedinstveni okus temeljeni su na mješavini kvalitetnih vrsta premium durum pšenice

Bez obzira na prigodu, tjestenina je uvijek dobar izbor. A želite li svoje gurmansko iskustvo obogatiti autentičnim talijanskim okusima, odgovor je jasan: kušajte novu vrhunsku tjesteninu AL BRONZO. Što je njezina specijalnost? Izrađena je posebnom metodom Lavorazione Grezza (grube obrade) uz pomoć brončanih kalupa za čvrstu i izrazito grubu teksturu.

Upravo ta gruba tekstura omogućuje još bolje kulinarsko iskustvo: vaš će se omiljeni umak još bolje sljubiti s tjesteninom i nastat će prava harmonija okusa!

Zlatna boja jantara, robustan karakter i jedinstveni okus novih tjestenina temeljeni su na mješavini kvalitetnih vrsta premium durum pšenice. Visok sadržaj proteina daje tjestenini posebnu, čvrstu teksturu. Baš svaki zalogaj tako postaje putovanje u najeminentnije kulinarske svjetove: brzo ćete se uvjeriti da tjestenina nije samo tjestenina!

image

Barilla tjestenine

Mezzi rigatoni s bijelim maslacem, kozicama i kaparima u prahu

Sastojci za 4 osobe:

400 g tjestenine mezzi rigatoni AL BRONZO Barilla

100 g maslaca

2 ljutike

100 g octa

100 g vina

12 očišćenih repova kozica

30 g kapara Pantelleria u soli

limunova korica

listići mažurana

Priprema:

U posudu dodajte ljutiku, vino i ocat te kuhajte dok se tekućina ne reducira napola. Izvadite ljutiku, dodajte hladni maslac i istucite. Oguljene i očišćene kozice grubo nasjeckajte i začinite uljem, malo soli i limunovom koricom. Kapare u prahu pripremite tako da ih sušite u pećnici ili dehidratoru oko 50 minuta, a zatim ih sameljete. Tjesteninu skuhajte al dente, zatim je ocijedite i prelijte bijelim maslacem. Dodajte tartar od kozica i poslužite s preostalim kozicama, nekoliko listića mažurana i kaparima u prahu.

Za više inspiracije posjetite web stranicu: https://www.barilla.com/hr-hr/recepti/al-bronzo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 16:20