DRUŠTVENI DOGAĐAJ GODINE

RAZOTKRIVENE SVE NESAVRŠENOSTI POZNATIH HRVATICA Monika Mamić privlačila poglede nesvakidašnjom odjevnom kombinacijom, izgleda mršavija nego ikad

 
Monika Kravić, Ljupka Gojić Mikić, Jelena Veljača, Antonija Matković Šerić i Jelena Rozga
 Zvonimir Ferina

Nikakvi fotografski ni make up trikovi nisu potrebni za isticanje istinske ljepote, zaključili su brojni okupljeni na izložbi Johna Pavlisha. Pod geslom ljepote koja dolazi iznutra, mladi, ali već eminentni fotograf predstavio je svoju četvrtu samostalnu izložbu kojom se po prvi put u karijeri detaljnije pozabavio onim na prvi pogled nevidljivim - snagom duha i osobnošću.

S tim ciljem okupio je slavne predstavnice domaće javnosti te ih razotkrio u svim njihovim nesavršenostima kao pravim izrazom njihove osobnosti i istinske ljepote. Izložbu su u utorak navečer među prvima pogledala brojna imena društvene scene: Lana Gojak, Petra Kurtela, Mara Bratoš, Nikša Kušelj, Monika Kravić, Miran Kurspahić, Đurđa Tedeschi, Iva Majoli i mnogi drugi.

- Serijom od deset crnobijelih portreta želio sam ispričati intimnu priču, ne samo ovih deset dama, nego i svakoga od nas ponaosob. Sa svih strana obasipaju nas idealiziranim, stiliziranim i retuširanim prikazima poznatih osoba gdje se, u potrazi za savršenstvom, često iz vida gubi njihova prava osobnost. Čvrsto sam uvjeren kako istinska ljepota dolazi iznutra, iz svijesti o tome tko smo doista - navodi autor.

Bez make upa i stilizirane kose, "naoružane" samo blistavim osmjesima, pred Pavlishev objektiv stale su Jelena Rozga, Jelena Veljača, Tihana Harapin Zalepugin, Anamarija Brkić, Iva Radić, Judita Franković, Ljupka Gojić Mikić, Sara Renar, Ana Radišić i Antonija Matković Šerić. Konačni je rezultat serija fotografija koju ćemo dugo pamtiti, ne samo po vrsnosti autora, nego i po poruci koju prenosi, a ta glasi: ljepota dolazi iznutra.

- Od prvog predstavljanja javnosti Jana kolagen beauty posvećena je ljepoti koja dolazi iznutra na način da brižno odabranim sastojcima pozitivno utječe na lijep i njegovan izgled kože, koja je svojevrsno ogledalo našega zdravlja. Priča ove izložbe o ljepoti vidljivoj bez trikova i pomagala, kao što su make up i photoshop, potaknula nas je na uključivanje i širenje poruke da je ono najvažnije često na prvi pogled skriveno - istaknula je Mara Bekavac, brand managerica Jane kolagen beauty kao partnera projekta.

Izložba Johna Pavlisha Beauty Within - powered by Jana kolagen beauty može se pogledati u Galeriji Kranjčar do 20. veljače u vremenu od 11 do 19 sati. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:06