STRAŠNA OKRUTNOST

RIJETKA I DOBROĆUDNA MORSKA STVORENJA ZATOČILI U KAVEZE KAO ATRAKCIJU ZA TURISTE Mamu i mladunca okovali i naplaćivali fotografiranje

 Foto: Instagram

Šokantne fotografije morskih životinja zavezanih lancima unutar podvodnih kaveza ovih su dana zgrozile javnost, prenosi The Sun .

Ronioci koji su razgledali podmorje otoka Kokoya u Indoneziji, naletjeli su na dva kaveza u kojima su bila zatočena dva primjerka rijetkog morskog sisavca iz porodice sirena poznatog pod nazivom dugong.

Čini se da se radilo o majci i njezinom mladuncu, a zatočili su ih lokalni ribari u nadi da će tako privući turiste i zaraditi dopuštajući im fotografiranje.

Jedan od ronilaca Delon Lim dodao je da su mama i mlado bili zatočeni u odvojenim kavezima.

Lim je u razgovoru za Dodo, portal koji promovira zaštitu životinja, rekao da se mladunac barem malo mogao kretati u svojem kavezu, dok je majčino kretanje onemogućavalo uže.

Oštećenja na užetu, ali i ozljede na repu životinje sugeriraju da je siroto stvorenje bilo zatočeno nekoliko tjedana.

'Ribari su tražili novac i pitali želimo li vidjeti dugonga i slikati se s njim.'

Nevjerojatno, ali Lim je uspio nagovoriti ribare da puste jadne životinje.

'Obećali su da će ih osloboditi, no kad smo napuštali otok nismo bili uvjereni da će to doista i učiniti. Zato sam objavio fotografiju i video na društvenim mrežama', rekao je.

Korisnici mreže odmah su alarmirali organizaciju za zaštitu životinja čiji su ljudi stigli na otok odmah idući dan i pronašli majku i mladunca još uvijek zatočene.

Nakon intervencije, napokon su pušteni na slobodu.

Foto: Instagram/DelonLim

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 11:47