PRVI BEAUTY OTULET

'RUŠIMO CIJENE JER LJEPOTA TREBA BITI DOSTUPNA SVIMA' Ovdje je najjeftinije šišanje u Zagrebu

Šišanje 25 kuna, bojenje izrasta 35 kuna, ugradnja noktiju 65 kuna, pola sata masaže 55-75 kuna, masaža vlasišta i maska 5 kuna, depilacija 25-45 kuna, trajni lak 55 kuna…
 Ranko Šuvar / CROPIX

Sve su to redovne cijene u prvom hrvatskom Beauty Outletu, koji je prije desetak dana otvoren na zagrebačkom Vrbiku. Cijene gotovo svih tretmana za ljepotu su previsoke pa je vlasnica Maja Jurinac, 29-godišnja diplomirana ekonomistica, odlučila pokušati nešto drugačije. Pridružile su joj se sestra i najbolja prijateljica i zajedničkim su snagama pokrenule posao.

- Ljepota bi trebala biti dostupna svima. Dakle, da nije pretjerano skupa i da se na jednom mjestu može dobiti cijeli niz usluga. S tom idejom, kako klijentima uštedjeti vrijeme i novac, krenula sam u posao. Moja je usluga 30-40 posto jeftinija od uobičajene. Očekivala sam da do jeseni neće biti pretjerano posla, ali sam bila u krivu. Zadovoljna sam brojem žena i muškaraca koji dolaze na razne tretmane - kaže Maja.

Kompletna usluga

U ponudi je niz usluga: od frizerskih, preko masaža, depilacija, laserskog uklanjanja dlačica, ugradnje trepavica, manikura… Nema više potrebe da se odlazi na nekoliko raz­ličitih mjesta da bi se uredili svi dijelovi tijela - objašnjava Maja.

Bez obzira na niske cijene, kaže da se posao isplati. Dobit nije tako velika kao kad se nekome naplati, primjerice, 200 kuna za tretman koji kod nje košta 40, ali je ona željela dobiti klijente koji dolaze redovito i na više stvari odjednom.

- Ne bih otvarala salon da se ne isplati, ali pomaže činjenica da radim sa sestrom i najboljom prijateljicom. Svaka je uzela svoj dio posla, mi to već godinama radimo i stručne smo u svom poslu pa nam je na neki način lakše raditi za sebe - objašnjava Maja.

Salon funkcionira po principu članstva. Svatko pri prvom dolasku dobije člansku iskaznicu, a s njom nakon nekog vremena dobiva i određene popuste. Na taj se način klijenti osjećaju posebno, kao da su dio nečega i kao da su nekome važni - objašnjava. Prvi gosti koji su ušli u Outlet pokazali su joj da ih članske iskaznice oduševljavaju.

Planovi

- Imam puno planova za dalje, a voljela bih da se Outlet otvori i izvan Zagreba. No polako, to ovisi o potražnji. Zasad sam u mukama s osobljem - zaposlila sam jednu frizerku, ali tražim još jednu, kao i djevojku koja bi se bavila trepavicama. Ne mogu pronaći nikoga iako nudim poštenu plaću - kaže Maja, koja se nada da će uskoro riješiti probleme s osobljem i da će jesensku navalu klijenata dočekati spremna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 10:52