ŠPANJOLSKI NEPRIJATELJ BROJ 1

Sara Carbonero - 'Njezini’ je mrze, ali ostatku svijeta je zvijezda

Mlada novinarka izvještava za TV kuću Telecinco, a poznata je po daru da se može dočepati intervjua s baš svakim nogometašem

Povijest se opet ponovila, ponovno je nogometna javnost jedne zemlje krivnju za sportski debakl svojih ljubimaca natovarila na leđa jedne žene. Dugo su se Španjolci smijali Englezima koji su za svoje loše igre na prošlom svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine optuživali jednu dokonu skupinu žena, konkretno supruge i djevojke reprezentativaca, takozvane wagsice, čije su šoping-eskapade po Baden Badenu novinare - ali i same igrače, zabrinute za limite na svojim karticama - zanimale više nego sama igra. Rugali su se Španjolci, podbadao je Engleze i ostatak svijeta, ali sada je stanovnicima Pirinejskog poluotoka taj hihot zapeo u grlu. Rugalica ih je tresnula natrag u glavu, a taj bumerang ime i ime: Sara Carbonero.

Navirivala se preko ramena

Senzacionalno lijepa 25-godišnjakinja, kao što dosad znaju i oni što svjetsku nogometnu smotru prate samo površno, djevojka je vratara Real Madrida i španjolske reprezentacije Ikera Casillasa, i navodni razlog zbog kojeg nekada najbolji golman svijeta prije pet dana nije obranio gol, zbog čega je Španjolska potpuno neočekivano izgubila 1:0 od Švicarske. Sara je, naime, samo nekoliko trenutaka prije zabijenoga gola izvještavala za svoju TV kuću Telecinco ravno s travnjaka, nadvirujući se Ikeru praktički preko ramena - a svakom muškarcu s mrvom zdravog razuma u takvim trenucima malo zapinje s koncentracijom.

‘Obična budalaština’

No, tko je zapravo fatalna i trenutno ne baš omiljena Sara Carbonero? Već su je prozvali španjolskom wagsicom, pa se samim time postavilo i pitanje što je radila na SP-u. Naime, većina izbornika svojim je igračima zabranila da sa sobom u Južnu Afriku vode svoje ljepše polovice kako ih ne bi dekoncentrirale, a Sara je najbolji primjer do kojih razmjera dekoncentracija može naštetiti.

No, ambiciozna Carbonero nije na jug Afrike došla plandovati, nego raditi kao novinarka, pa joj nitko nije mogao zabraniti da ide. Štoviše, vatrena Španjolka plavih očiju nije čak ni obična novinarka, nego naljepša novinarka na svijetu, ako je vjerovati nedavnom izboru američkog izdanja magazina FHM.

Na pitanje novinara svoje vlastite TV kuće što misli o optužbama da je upravo ona krivac za španjolski poraz, Sara je odgovorila da je to “obična budalaština”. Odmah nakon utakmice sa svojim je dragim napravila mini intervju, razglabajući o porazu, a ni jedno ni drugo nisu odavali dojam da imaju osjećaj grižnje savjesti.

Carbonero se u svojoj rodnoj zemlji prvotno proslavila upravo zahvaljujući svom daru da se dočepa intervjua s ama baš svakim nogometašem na svijetu. Iako nije tajna da je njezino tajno oružje nesvakidašnja ljepota, Sara je, tvrde mnogi, vrlo dobra u svome poslu.

Sara Carbonero Arévalo rođena je 1984. godine u Toledu, glavnom gradu španjolske pokrajine Castilla-La Mancha. Na madridskom sveučilištu, gdje studira novinarstvo, njezini kolege studenti prozvali su je Tomb Raider zbog njezine sličnosti s junakinjom kompjutorske igrice. Karijeru u medijima počela je na radiju, gdje je pokrivala glazbu i sport.

Uskoro je s radija prešla na televiziju, ali prva stanica nije joj bio moćni Telecinco, nego La Sexta. Usporedo s prelaskom na Telecinco mlada je Sara započela ljubavnu vezu s kolegom novinarom Davidom Sanchezom, s kojim je bila i u trenutku kada je Iker prvi put na nju bacio oko.

Oklada dvojice zavodnika

Novinarka i nogometaš upoznali su se prošle godine, a poznati golman nije gubio vrijeme - odmah nakon susreta poslao joj je buket cvijeća. Sara tada, navodno, nije reagirala, ali nakon što je prekinula vezu sa Sanchezom, i to dan prije Valentinova, za što je španjolska javnost doznala kad je David na svom profilu na Facebooku napisao da više nije u vezi, nije dugo čekala.

Vezu s Ikerom prestala je skrivati ovog travnja iako tada ni jedna ni druga strana nije potvrdila svoju ljubav. A da na njezine čari od nogometaša nije pao samo Casillas, dokazuje priča koja kruži španjolskim medijima. Prema toj su se priči Iker i Cristiano Ronaldo svojedobno kladili koji će je prvi osvojiti. Iker je, čini se, dobio tu okladu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 17:32