CHEF SA ZVJEZDICOM

Nepoznata priča kulinarskog virtuoza: ‘Zbog jednog poziva sam sve prodao na eBayu i motorom došao na Lošinj‘

Chef Michael Gollenz u kuhinji lošinjske Ville Rouge

 Lošinj Hotels & Villas
Mladom Austrijancu, chefu Michaelu Gollenzu, Hrvatska nije bila posve nepoznata jer je s roditeljima često ljetovao u Puli i Poreču, ali – dvoumio se jer je bio u finalu popularnog kulinarskog showa
Mladom Austrijancu, chefu Michaelu Gollenzu, Hrvatska nije bila posve nepoznata jer je s roditeljima često ljetovao u Puli i Poreču, ali – dvoumio se jer je bio u finalu popularnog kulinarskog showa

„Nazovi me, imam za tebe nešto što može promijeniti tvoju budućnost.“

Tako je glasila poruka koja je tada 25-godišnjeg Michaela Gollenza prekinula u čišćenju snijega ispred bakine garaže.

Stigla je od Christiana Kuchlera, švicarskog chefa s dvije Michelinove zvjezdice iz znamenite Taverne zum Schäfli. On je mladom austrijskom chefu Gollenzu pred noge postavio ‘ljestve karijere‘ i pomogao mu u prvim kulinarskim koracima.

- Nazvao sam ga povratno, a on mi je predložio zanimljiv projekt, da postanem chef à la carte restorana Alfred Keller u Malom Lošinju, u hotelu s pet zvjezdica – prisjeća se Gollenz trenutaka koji su mu uistinu promijenili život. Bilo je to lani, početkom godine.

Hrvatska mu nije bila posve nepoznata jer je s roditeljima često ljetovao u Puli i Por...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 01:42