SCUBA SKENER

Ronilački centar Kron na Rabu krasi blizina atraktivnih lokacija, ali i pozitivna energija

Ronilački centar Kron 
 Ivana Nobilo/Cropix
Centar je osmišljen kao podrška svim kategorijama ronioca. Od početnika do rebrideraša i tehničara

Ronilački centar Kron diving na Rabu, smjestio se u Kamporu. Počeo je s radom 1996. godine i do danas narastao do training centra za SSI Instruktore. Osmišljen je kao idealan centar sa svim pogodnostima za ronioce. Mala recepcija i funkcionalna trgovina ronilačkim potrepštinama nalaze se tik do parkinga. Kompresornica, servisni prostor i skladište za boce malo su izdvojeni.

image
Ronilački centar Kron
Ivana Nobilo/Cropix

Na sredini otvorenog prostora su betonske kadice i sušila za opremu. Prostrana garderoba i police za stvari, te toalet s toplim tuševima nalaze se tik do sobe za rebrideraše. Dvorište s nekoliko klupa nastavlja se terasom restorana i plažom na kojoj su ležaljke i suncobrani centra. Sve je u centru funkcionalno. Postoje kolica za transport opreme mulom do gumenjaka ili će vam neko od osoblja ponuditi ruku.

image
Ronilački centar Kron
Ivana Nobilo/Cropix

Centar je osmišljen kao podrška svim kategorijama ronioca. Od početnika do rebrideraša i tehničara. Iako se Andreas Kron povukao s mjesta voditelja centra i dalje je prisutan pa povremeno održava zahtijevnije tečajeve. Maddalena Mazzucco, rođena Talijanka, radila je u Španjolskoj u ronilačkom centru.

Andreas ju je angažirao i doveo na Rab 2016 godine. Četiri godine kasnije Mady je osnovala tvrtku Morski puž i preuzela centar. Zadržali su ime centra jer je imao kontinuitet i dobru reputaciju. Korona godina, naravno nije bila najbolja za početak.

image
Ronilački centar Kron
Ivana Nobilo/Cropix

„Bilo je užasno. Stresne dvije godine, ali uspjeli smo se održati. Životni i poslovni partner Jure i ja još smo zajedno i još se smijemo, uživamo. Naši stalni gosti lani su polagali sve moguće tečajeve i na taj način nam podupirali. Polagali su specijalnosti koje im nikad neće trebati, kupovali majice, samo da nam pomognu. Ove godine imamo dosta gostiju koji obično rone na dalekim destinacijama. SSI i Mares pokazali su senzibilnost i pomagali nam u krizi.”

image
Ronilački centar Kron
Ivana Nobilo/Cropix

Osim scuba ronjenja u centru se održavaju kampovi i tečajevi free dive. Povremeno, plitko more ispred centra, oživi morskim sirenama. Mady s vremena na vrijeme održava školu plivanja za morske sirene.

image
Ronilački centar Kron
Ivana Nobilo/Cropix

Reputacija i funkcionalnost centra, ljubazno osoblje, blizina atraktivnih lokacija, ali najviše pozitivna energija koju šire Mady i Jure, više su nego dobra pozivnica za dolazak na sretni otok u obliku hlapa.

image
Ronilački centar Kron
Ivana Nobilo/Cropix
image
Scuba skener pasica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:00