TEŠKA AGONIJA

‘Dao sam 15.000 eura za povećanje penisa. Postao sam Frankenstein! A tek što mi je cura rekla...‘

Ilustrativna fotografija

‘Osjećao sam se izolirano, potpuno sam. Osjećao sam da ne mogu imati seksualnog partnera...‘

Daily Mail donosi priču o Amerikancu Mattu, koji nije želio otkriti svoje prezime, jednome od mnogih muškaraca nezadovoljnih svojim penisom koji se odlučio na operaciju povećanja spolovila. No, njegov slučaj pretvorio se u agoniju: 46-godišnjak je ispričao kako se osjećao kao da je u njegov izobličeni penis ugrađena ‘drška od metle‘.

Vojni veteran iz američke države Utah morao je platiti vrtoglavih 290.000 eura kako bi mu korigirali operaciju lijevog ‘Frankensteina‘, piše Daily Mail. Nije jedini. Deseci drugih muškaraca pristaju na slične sumnjive tretmane u potrazi za savršenim penisom, zbog nesigurnosti u svoj izgled.

Drugi je čovjek opisao kako su komadi razlomljenih silikonskih implantata plutali unutar njegovog spolovila pet godina od operacije. Klinike specijalizirane za takve zahvate nude šaroliki izbor tretmana za muškarce koji žele ‘veći paket‘. Jedna opcija, nazvana Penuma implantant, je silikonska struktura kirurški umetnuta u penis, slično nekim implantantima za dojke.

Drugi tretmani uključuju rezanje unutarnjeg ligamenta u području prepona kako bi penis izgledao duže. Neki uključuju ubrizgavanje tvari poput kolagenskog gela i hijaluronske kiseline kako bi podebljali svoj penis.

Stručnjaci iz industrije primijetili su procvat operacije povećanja penisa nakon pandemije za koju tvrde da je povezana s povećanim praćenjem pornografije i uvođenjem rada od kuće koje omogućuju pacijentima nesmetan oporavak.

Nije sve u veličini, Neki muškarci poput Matta samo traže estetski ugodniji penis. On je bio nezadovoljan blagom oblinom na lijevoj strani, a mislio je da će implantant vrijedan 14.600 eura riješiti sve njegove probleme s genitalijama. Zahvat kojemu je bio podvrgnut u rujnu 2019. završio je fijaskom. Od tada je morao iskeširati još 290.000 eura radi dodatnih postupaka kako bi povratio svoju ‘muškost‘, a implantant Penuma mu je pet mjeseci kasnije uklonjen.

Mattova djevojka tvrdi da mu je djevojka nakon seksa govorila da mu je penis poput ‘noža za biftek‘. Zbog loše izvedenog zahvata njegov je penis postao izobličeniji, a Matt tvrdi da se osjećao kao Frankensteinovo čudovište. Patio je od neopisivih bolova i nije znao kome bi se obratio.

- Osjećao sam kao da mi je netko dršku od metle usadio u spolovilo. Svake večeri sam hodao gore dolje po stanu koliko me boljelo, rekao je za Daily Mail. - Osjećao sam usamljenost, izolaciju, potpunu samoću. Osjećao sam da ne mogu imati seksualnog partnera i podijeliti seksualno iskustvo s nekim koga volim.

Rekao je da mu nakon operacije oteklina i bol nisu nestali i da je osjećao kako mu se stanje svakim danom pogoršava. Oteklina je bila toliko ozbiljna da je njegova djevojka, inače medicinska sestra, bila prisiljena ispustiti 230 mililitara tekućine iz njegova nabreklog penisa. No, njegovi problemi nisu nestali nakon što je implantant nestao.

Zbog zahvata na penisu se formirao ožiljak, koji je ograničavao protok krvi i sprečavao njegovo rastezanje i širenje tijekom erekcije. Bacio se u potragu za kirurgom koji bi mu mogao pomoći. Nakon strašnog iskustva, Matt je za Daily Mail izjavio da mu penis sada izgleda u redu i da je postigao prvotni cilj eliminiranja zakrivljenosti.

Za razliku od Matta, Emmanuel Jackson nije morao platiti za veći penis. Umjesto toga, osvojio je besplatnu operaciju 2013. godine. No, sreća zbog dobitka pretvorila se u agoniju nakon što su se kod bivšeg modela, u dobi od 26 godina, silikonski implantanti unutar penisa razlomili.

Pet godina nije bilo nikakvih problema, a onda su mu liječnici klinike u Clevelandu 2018. godine rekli da se njegov implantant razbio u komadiće koji plutaju ispod kože. Zbog ekstremne boli Emmanuel je razmišljao o samoubojstvu, navodi ProPublica.

Implantanti Penuma mogu imati opasne nuspojave, kažu stručnjaci. Jedan kirurg je upozorio da se mogu inficirati i razoriti kožu oko penisa. - U teškim slučajevima infekcije može doći do nekroze ili smrti kože penisa koja prekriva implantat, rekao je profesor međunarodne andrologije Amr Raheem.

Rekao je da se tkivo oko penisa skuplja dok nastaje ožiljak tijekom procesa zacjeljivanja od reza. Penuma implantanti su dostupni jedino u SAD-u i jedini je zahvat penilne implantacije koji je odobrila Agencija za hranu i lijekove (FDA), piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:17