‘MALO PAŽNJE‘

Kako zbog pandemije na Valentinovo ne mogu u restorane, Francuzi masovno kupuju igračke za seks

Poslovnica Passage du Désir u Parizu
 Karine Pierre/Hans Lucas/Hans Lucas Via Afp
‘Što drugo možemo raditi ako ne možemo ići van‘, rekao je jedan od kupaca u poslovnici poznatog lanca trgovina Passage du Désir

Kako zbog restrikcija kojima se želi suzbiti širenje koronavirus Valentinovo ne mogu proslaviti u luksuznim restoranima, Francuzi su blagdan zaljubljenih odlučili proslaviti pomoću igrački za seks i ostalih proizvoda za intimnu zabavu, piše Reuters.

"U trenutku kada je naočigled sve zabranjeno, možda je seksualnost postala jedan od posljednjih bastiona slobode", rekao je za Reuters Patrick Pruvot, osnivač lanca trgovina igračkama za seks Passage du Désir (hrv. prolaz želje).

Prodaja u sedam poslovnica spomenutog lanca trgovina tijekom tri mjeseca uoči Valentinova skočila je za 68 posto u odnosu na period prije ta tri mjeseca. Usporedbe radi, prošle je godine skok iznosio svega 12 posto.

Jestive lisice od slatkiša i druge igračke za seks stoje na policama Passage du Désir poslovnice u centru Pariza. U izlogu se mogu vidjeti i velike kutije u obliku srca, koje, poput adventskih kalendara, sadrže 14 igračaka za zabavu u spavaćim, ali i drugim sobama.

"Da je situacija normalna, otišli bismo u restoran, no to ćemo ove godine teže izvesti. Zato sam pomislila da svome dečku podarim malo pažnje", rekla je 21-godišnja Maryne Fraudin dok je razgledavala ponudu u trgovini.

Francuzi su iznimno ponosni na svoj status zavodnika. Elaine Sciolino u svojoj knjizi "La Seduction" kaže da zavođenje utječe na sve vrste odnosa u Francuskoj. "Ono oblikuje poslovni svijet, stil, politiku i gastronomiju", tvrdi autorica.

Francuzi su igračke za seks dugo držali tabu temom, no pandemija je ubrzala ulazak erotskih pomagala u njihove ljubavne živote. "Mnogi su se parovi našli u situacijama da su kod kuće ta da imaju puno slobodnog vremena", rekao je Pruvot.

Slični su fenomeni zabilježeni i u Danskoj te Kolumbiji, a britanski lanac trgovina donjim rubljem i igračkama za seks Ann Summers zabilježio je porast prodaje tijekom prve karantene.

"Što drugo možemo raditi ako ne možemo ići van", rekao je Anthony Jeka prije nego što su on i njegova partnerica iz poslovnice Passage du Désir izašli s vrećicom punom igračaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:37