RASKOŠ U SRBIJI

Mlada gostima odredila minimalac za kuvertu - gosti ostali zgranuti! ‘Ma, nema šanse da toliko stavim...‘

Ilustracija

 Andrey Cherkasov/Alamy/Alamy/Profimedia/Andrey Cherkasov/alamy/alamy/profimedia
Ako moj jelovnik košta 70 eura mislim da bi bilo glupo da netko donese samo 70, poručila im je

Još uvijek nije završila ljetna sezona svadbenih zabava, a restorani su redom prebukirani i u listopadu. Dok mladenci užurbano zovu goste na vjenčanja koja će se održati idućeg mjeseca, a jedna mladenka koja će u bračnu luku uploviti početkom listopada razljutila je svoju obitelj i prijatelje jer im je uz pozivnicu "servirala i priču" koliko bi novca minimalno trebali staviti u kuvertu.

- Prije dva tjedna su mladenci počeli dijeliti pozivnice, iako svi već mjesecima znaju da se svadba priprema za jesen. Mladenka je od samog početka naglašavala da će svadbu organizirati u luksuznom restoranu u Beogradu koji je skup, da kupuje preskupu vjenčanicu, te da uzima najskuplju dekoraciju. S obzirom na to da se znamo od malih nogu znala sam da voli sve bude skupo i kvalitetno, ali nisam znala da svadbu pravi da bi bila na dobitku, a ne zbog sreće - ispričala je za Kurir prijateljica iz škole, dok kolegica s fakulteta dodaje:

- Meni je sve to smetalo jer nije bitno je li nešto skupo ili ne. Važno je da taj daj bude poseban i za mladence i za njihove obitelji, a zadnje o čemu bi trebalo razmišljati prije svadbe, koliko će obitelj i prijatelji staviti novaca u kuvertu.

Prema njezinim riječima, mladenka je odmah na početku naglasila koliko plaćaju "stolicu".

- Rekla je da po osobi plaćaju 70 eura. Ja razumijem da je ovo Beograd i da je to njihov izbor, ali zašto gosti moraju znati koliko košta ‘stolica‘. Ubrzo nakon toga smo i saznale. Okupila je nekoliko prijateljica i poznanica i pozvala nas na djevojačku večer, a ujedno nam je podijelila pozivnice. Vidjelo se da je sretna i zadovoljna. Ja sam se iznenadila što je mene zvala jer se znamo s fakulteta, a nismo bile pretjerano bliske. Ipak, bilo mi je drago i odlučila sam otići na svadbu. Bila sam sretna zbog nje što se zaposlila, našla muškarca s kojim će zasnovati obitelj. Kroz priču se polako dotaknula i poklona i rekla da je sada normalno da svi kao poklon donesu novac mladencima. Naglasila je da ne voli one koji se vode logikom da će u kuvertu staviti onoliko koliko košta stolica, kao i da oni planiraju biti u plusu. A nakon ovih riječi sam zanijemila: ‘Ako moj jelovnik košta 70 eura mislim da bi bilo glupo da netko donese samo 70. Unutra bi trebalo biti 100 eura, rekla je.

Potom poznanica rastrošne mladenke napominje da je trenutačno nezaposlena.

- S obzirom na to da nismo toliko bliske ja sam mislila staviti 50 eura. Idem sama na svadbu i mislim da bi to bilo korektno s moje strane, ali nakon ove njezine rečenice bilo me je sram. Nema šanse da stavim 100 eura. Stavila bih da smo bliske i da se baš družimo, a ovako stvarno ne znam. Plašim se da će me ogovarati nakon svadbe, ali čula sam da su i druge kolegice bile u šoku i da su komentirale ovaj njen stav. Stvarno je ružno da se tako ponaša prije svadbe - naglasila je uzvanica za Kurir, koja je željela ostati anonimna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:11