ZAČARANI KRUG

OČAJNA PRELJUBNICA SUDSKI PRISILJENA OSTATI U BRAKU S BOGATIM PODUZETNIKOM 'Naš brak je propao, nesretna sam, a tek kad vidite kako se on ponaša...'

Supružnici Tini i Hugh Owens
 Profimedia

Britanka koja se želi razvesti od supruga, jer je nesretna u braku, izgubila je žalbu na Vrhovnome sudu, piše u srijedu BBC.

Tini Owens (68) iz Worcestershirea od suda je zatražila da joj odobri razvod od supruga Hugha (80), imućnog poduzetnika s milijunima na bankovnom računu, s kojim je u braku 40 godina i koji razvod ne želi.

Vrhovni sud jednoglasno je odbacio tužbu Tini Owens, pa nesretna žena u nesretnom braku mora ostati do 2020.

Prema važećem zakonu u Engleskoj i Walesu, osim ako supružnici ne mogu dokazati da je njihov brak propao zbog preljuba, neprikladnog ponašanja ili odlaska jednog od supružnika, jedini način da osoba dobije razvod bez supružnikova pristanka je ako odvojeno žive pet godina.

Tini Owens je, po riječima njezina odvjetnika "očajna" zbog presude. Kazao je da je o razvodu počela razmišljati 2012., nakon što se upustila u vanbračnu aferu, no obiteljski je dom napustila tek u veljači 2015., nakon prekida afere koju sudovima očito nije uspjela dokazati kao razlog propasti braka, što znači da u braku sa suprugom Hughom mora ostati do 2020.

Par se vjenčao 1978. godine i ima dvoje odrasle djece.

Tini kaže da je njihov brak nepovratno izgubljen, da je ponašanje njezina supruga vrlo neprilično, da je u tom braku dugo nesretna i da ga želi prekinuti.

No njezin suprug smatra da Tini traži razvod "jer možda ima ljubavnika ili joj je u braku dosadno", prenosi BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. veljača 2024 16:29