LJUBAVNO PUTOVANJE

Otišla na 34 spoja u 19 zemalja: ‘Mislila sam da tražim budućeg muža, dobila sam nešto sasvim drugo‘

Loni James

 Loni James/Instagram
Od svih spojeva na kojima bila, najradije se sjeća 13-satnog u Kairu: ‘Nitko se nije toliko potrudio‘

Američka putopiskinja Loni James (40) prošle se godine u ožujku otisnula na globalno ljubavno putovanje. Odlučila je u svakoj zemlji koju posjeti otići na jedan spoj s lokalcem, piše CNN.

Spojeve je dogovarala preko aplikacija za traženje ljubavnih i inih partnera Tinder, Hinge i Bumble, a njezina je avantura počela u Londonu. Tamo je izašla s muškarcem koji ima i francusko i britansko državljanstvo te voli putovati. Nakon par piva u kafiću pored Tower Bridgea, njih su dvoje otišli na večeru koja je potrajala pet sati i tijekom koje su pričali o svojim putešestvijama. James tog muškaraca nije ponovno vidjela.

James je tijekom svoje romantične ekspedicije otišla na 34 prvih spoja u 19 zemalja, a CNN-u je otkrila što je na njima doživjela i od njih naučila. U Kairu je za vrijeme Ramazana izašla s muslimanom iz Egipta, taj je spoj potrajao nevjerojatnih 13 sati. Amerikanka kaže da ju je muškarac šarmirao osmijehom i citatom iz serije Prijatelji. U Aleksandriji je izašla s još jednim Egipćaninom koji je rekao da je zaručen i stalno drvio o bivšoj. "On je tražio nekog da ga sasluša i sa mnom se osjećao sigurno. S ljudima sam vodila nevjerojatno intimne razgovore. Nešto se posebno dogodi kada znate da osobu sa spoja više nikad nećete vidjeti", rekla je James.

U Veroni je izašla s klasičnim glazbenikom koji ju je na svome skuteru provozao po gradu i pokazao sve njegove znamenitosti. Muškarac s kojim je izašla u Turskoj na nju se naljutio jer nije htjela s njim otići u krevet. Taj ju je nakon toga odvezao do svoje trgovine i obećao da će se vratiti, međutim - nije. Nakon nekoliko sati čekanja, James je prespavala na klupi u trgovini.

Posljednji spoj na koji je otišla dogodio se u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici. Muškarac s kojim je izašla najednom je za vrijeme večere izvadio špil igraćih karata te stao izvoditi trikove.

Putopiskinja kaže da čak i loši spojevi mogu biti pamtljivi. "Na spojeve sam prije gledala kroz prizmu uspjeha i neuspjeha. Ako se na kraju večeri ne bismo poljubili ili dogovorili drugi spoj, smatrala sam to neuspjehom. Više tako ne mislim. Sada sam zahvalna što je netko pristao izaći sa mnom i otvoriti mi se, podijeliti sa mnom svoju priču", rekla je James te dodala da romantika ima više različitih oblika.

"Ne mora biti skupa i nema tu neke formule. Ja tražim povezanost i odlučnost. Tražim osobu koja sluša, pored koje se osjećate posebno, koja vas želi nasmijati, koja želi znati što mislite i koja vas želi upoznati", ustvrdila je Amerikanka.

James je svim muškarcima s kojima se susrela rekla što želi, obećala im da će ostati anonimni te CNN-u nije otkrila njihove kontaktne informacije. Da je zaista bila na svim tim spojevima dokazala je fotografijama. Putopiskinja je bila na spojevima u Jordanu, Cipru, Turskoj, Švicarskoj, Francuskoj, Italiji, Sloveniji, Norveškoj, Islandu, Azorima, Maroku, Tunisu, Mauritaniji, Senegalu, Gambiji, Namibiji i Južnoafričkoj Republici.

Od svih spojeva na kojima bila, najradije se sjeća 13-satnog u Kairu. S Egipćaninom s kojim je izašla pričala je o online dejtanju u muslimanskom svijetu i dogovorenim brakovima. Kako su izašli tijekom Ramazana, otišli su na iftar, večernji obrok koji se uzima u prvi sumrak, neposredno nakon zalaska sunca. Iftarom se završava dan posta.

"Nijedan se muškarac nije toliko potrudio oko spoja", rekla je Amerikanka. Njih su dvoje tijekom spoja otišli u par muzeja, manastir, vozili su se na rikši i koncem večeri plesali u pustinji. "Bilo je mnogo hrane, a sva je bila živih boja. Probala sam mnogo novih stvari. Egipatska je hrana čudesna", dodala je James.

Putopiskinja je čitateljima svoga bloga dala i niz sigurnosnih savjeta. Primjerice, James prijateljima uvijek kaže gdje ide, na spojevima ne pije alkohol, mobitel uvijek drži punim te na lice mjesta dolazi taksijem kako bi mogla otići kada želi. S muškarcima komunicira pomoću aplikacija i svoj im telefonski broj ne daje prije nego što se sretnu. Također, muškarcima ne dopušta da prije spoja autom dođu po nju.

Janice Waugh, osnivačica i voditeljica bloga Solo Traveler, ženama savjetuje da na spojeve idu na javna mjesta te da ne prilaze ljudima i traže upute za snalaženje u prostoru. James je rekla da se nikad na spoju nije osjećala nesigurno, ali da je dva puta izvisila - muškarci s kojima se trebala naći u Pafosu na Cipru i Cape Townu u Južnoafričkoj Republici nisu došli na spojeve.

Onda je tu muškarac iz Züricha, koji je došao po nju u svom Lotusu, odveo je na večeru u skupi restoran iako je ona rekla da to ne želi i naručio hranu umjesto nje, uključujući i skupo vino Chablis. Nakon svega, tražio je da svako plati pola računa. Amerikanka je pristala i ostala bez svog tjednog budžeta. "Znam da to zvuči glamurozno i bila sam na nekoliko glamuroznih spojeva. U Turskoj sam bila na padobranskom letenju, a bila sam i na pecanju na Arktičkom krugu. Bila sam i na nekim čudnim spojevima", dodala je James.

Putopiskinja se nada da će svoju globalnu ljubavnu ekskurziju pretvoriti u zabavnu i edukativnu knjigu. James još nije pronašla partnera, ali kaže da je otvorena za ideju da on živi u drugoj zemlji. Ako ga i ne pronađe, uživat će, kaže, u svakom koraku ovog putovanja.

"Uživam u upoznavanju drugih rasa, religija, stilova, znanja i podrijetla", rekla je Amerikanka. "Možete puno toga naučiti kada se okružite ljudima iz cijelog svijeta", dodala je James.

Putopiskinja kaže da je promijenila mišljenje o spojevima. Dok je bila mlada, mislila je da oni služe za pronalazak muža. Sad na njih gleda kao na priliku da čuje nečiju životnu priču. U njih ulazi bez ikakvih očekivanja.

"Ljudi se još snalaze u online dejtanju i bude tu okrutnih situacija, kao što je ghostanje. Naravno da nije dobro kada druga strana ne dođe, čak i kada je spoj na lijepom otoku. Nećete se riješiti nesigurnosti ako pređete preko oceana", zaključila je James.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:27