ČEPIĆI ZA UŠI, KAŽE, NISU OPCIJA

PAR GLASNIM SEKSOM SUSJEDU NARUŠAVA MIR 'Baš krenem gledati televiziju, a onda uvijek u akciju krenu i oni. Neugodno mi je reći im išta...'

 Profimedia, Peter Bánoš - ČIF

"Ne znam što bih više napravio po pitanju glasnog seksa mojih susjeda", požalio se jedan muškarac američkoj psihijatrici Pameli Stephenson Connolly, liječnici koja u kolumni u The Guardianu odgovara na pitanja o seksu.

Muškarac je rekao da im je ostavio poruku, da je bio ljubazan te da im je rekao da čuje sve što rade. "Oni se, međutim, nisu stišali, a nisu ni smanjili sa seksom", dodao je.

"Poprilično se naljutim kada se počnu seksati dok gledam televiziju ili kada me njezino stenjanje u rano jutro probudi. Čepići za uši nisu opcija. Istovremeno se osjećam kao da sam netolerantan susjed, ali i da se narušava moj osobni prostor."

"Vaši su osjećaji razumljivi, a i uravnoteženo gledate na vlastita i tuđa moralna prava. Međutim, ova je situacija već dugo na snazi i neće se promijeniti", odgovorila mu je Stephenson Connolly.

Psihijatrica mu je, nadalje, rekla da osjećaji usamljenosti i frustriranosti često mogu dovesti do toga da se osobe na određene stvari mogu naljutiti više nego što je to uobičajeno.

"Ne bih se čudila da je to utjecalo na vašu seksualnost. Erotska energija drugih može izazvati cijeli niz reakcija: gađenje, nelagodu, uživanje, pa čak i uzbuđenje. Na određene ljude to može utjecati tako da se njihov eroticizam 'spari' s eroticizmom drugih. To može dovesti do toga da tuđe seksualne aktivnosti postanu nečiji okidač za uzbuđenje, okidač bez kojega ne mogu", rekla je Stephenson Connolly.

Psihijatrica mu je rekla da osobno popriča sa susjedima. "Ne morate biti predirektni - recite im da su zidovi tanki i da sve možete čuti", rekla je Stephenson Connolly. "Trebali bi poštivati vaša prava i osjećaj narušenosti osobnog prostora pa im na blag način recite da se stišaju."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 03:35