VELIKO ISTRAŽIVANJE

RASKRINKANA TAJNA ŽENSKOG ORGAZMA Žene koje redovito dolaze do vrhunca otkrile su što sve rade radi seksualnog užitka

 iStock

Heteroseksualne žene tijekom seksa doživljavaju manje orgazama od svih drugih demografskih skupina, piše The Independent.

Istraživači sa Sveučilišta Chapman, Sveučilišta Indiana i Instituta Kinsey proučili su više od 52 tisuće Amerikanaca različitih spolova i spolnih orijentacija kako bi se utvrdilo koliko se često postižu orgazmi.

Istraživanje je otkrilo, doduše možda predvidljivo, da 95 posto heteroseksualnih muškarca tvrdi da većinom ili uvijek doživi orgazam kada su seksualno intimni s partnericom. Na drugom mjestu su homoseksualni muškarci (89 posto se slaže s prethodnom tvrdnjom), dok su na trećem mjestu biseksualni muškarci (88 posto se slaže).

Žene svih seksualnih orijentacija plasirale su se iza muškaraca.

Velika većina homoseksualnih žena, točnije njih 86 posto, tvrde da većinom ili uvijek dožive orgazam kada su seksualno intimne s partnericom. Na drugom mjestu među ženama su biseksualne žene (njih 66 posto se slaže s prethodnom tvrdnjom), dok su na trećem mjestu među ženama i ukupno gledajući posljednjem mjestu heteroseksualne žene (65 posto se slaže).

Istraživači vjeruju da su ovi 'jazovi u orgazmima' rezultat društveno-kulturalnih i evolucijskih faktora.

Međutim, istraživanje je također otkrilo što žene koje češće postižu orgazme rade kako bi došle do vrhunca. Žene stoga preporučuju sljedeće:

- Više oralnog seksa

- Dugotrajniji seks

- Veće zadovoljstvo u vezi

- Izražavanje želja u krevetu

- Hvaljenje partnera za to što rade u krevetu

- Golicanje mašte putem telefona ili emaila

- Nošenje seksi donjeg rublja

- Isprobavanje novih pozicija

- Analna stimulacija

- Odigravanje maštarija

- Pričanje prostota tijekom seksa

- Izražavanje ljubavi tijekom seksa

'Žene će vjerojatnije doživjeti orgazam ako je njihov posljednji seksualni susret uključivao strastveno ljubljenje, stimulaciju genitalija rukom te oralni seks uz vaginalnu penetraciju', tvrde autori studije.

Istraživači su također pobliže proučili zašto više homoseksualnih žena doživljava orgazme od heteroseksualnih. Zaključili su da homoseksualne žene češće postižu orgazme zbog boljeg poznavanja ženske anatomije i klitoralne stimulacije.

'Činjenica da homoseksualne žene češće postižu orgazme od heteroseksualnih znači da bi i heteroseksualne žene mogle postizati više orgazama', pišu autori studije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:52